Tämä kakku onkin tuttu jo edellisestä blogistani. Ohjeen alkuperä on vanhasta keittokirjasta nimeltä Keittotaito koteja ja koulua varten 1948.

 
Ohje:

1 1/2 dl sulatettua voita

4 dl fariinisokeria

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl manteleita (laitoin mantelirouhetta)

6 pomeranssinkuota

1/2 tl neilikoita

1/2 tl kaneelia

1/2 tl kardemummaa

1 1/2 dl kermaa

2 tl soodaa

Sulatettu voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi ja siihen sekoitetaan vatkatut munat, hiennonnetut mausteet, kerma, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhot. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 1 tunti uunissa.

Tarjotaan viipaleina kahvin kanssa.

Muissa kakkuohjeissa oli opastettu paistoon "paista sopivassa lämpötilassa" joten itse paistoin kakun 175 asteessa aika tarkka tunti.

Kakusta tuli todella mehevä ja maukas!


Herkullinen maku sisältää joulun makuja... :)