IMG_3112-normal.jpg

 

Pataleipä on ollut "pitää kokeilla joku kerta"-listalla jo pidemmän aikaa. Viimeinkin testasin! Ohjeen nappasin ihanasta Cebicin keittiössä-blogista.

Ohje on äärimmäisen helppo ja yksinkertainen kokonaisuudessaan:

2 tl suolaa

1 tl kuivahiivaa

7 dl vehnäjuhoha

3,5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä

Kuivat ainekset sekoitetaan yhteen ja lämmin vesi lisätään nopeasti joukkon ilman vaivaamista! Kulho peitetään tuorekelmulla ja jätetään kohoamaan huoneen lämpöön reiluksi 12 tunniksi. Jauhoita pöytä ja kumoa taikina. Taittele taikina palloksi, älä edelleenkään vaivaa taikinaa. Kohota vielä liinan alla puolisen tuntia.

Laita kannellinen uunipata kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa puoli tuntia. Ota pata uunista ja laita taikinapallo pataan, kansi kiinni ja takaisin uuniin puoleksi tunniksi. Paista vielä ilman kantta noin 15 minuuttia.

 

IMG_3106-normal.jpg

 

Leivän koostumus ja maku oli taivaallisen hyvää!

IMG_3110-normal.jpg

 

Lohikeiton kanssa tämä leipä maistui kyllä niin hyvältä lämpimänä ja hieman voi sulaneena.

 

IMG_3113-normal.jpg