IMG_3863-normal.jpg

 

Maku-lehden sivuilla oli mehukas ja mehevä raparperipiirakan ohje jota oli testattava. Ensin piti käydä hakemassa vanhempieni pihamaalta kymmenisen kappaletta raparperin varsia. ;)

IMG_3851-normal.jpg

 

Muruseos:

250 g margariinia

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina:

2 dl piimää

1 kananmuna

Täyte:

10 dl raparperia

200 g kermaviiliä

250 g maitorahkaa

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

 

Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva. Nypi taikina murumaiseksi ja ota siitä sivuun 1/4 toiseen kulhoon. Lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperilla suojatulle pellille. Ripottele päälle kuoritut ja pilkotut raparperit. Sekoita kermaviili, sokerit, rahka ja munat keskenään ja kaada pellille raparperien päälle. Ripottele lopuksi sivuun otetut muruseokset leivonnaisen päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

 

IMG_3861-normal.jpg

 

IMG_3864-normal.jpg

 

Piiraasta tuli oikein mehukas ja mehevä!

 

IMG_3867-normal.jpg

 

Jostakin kumman syystä aina kuvatessani herkkuja, saapuu salakavalasti laadunvalvoja lähipiiriin.. ;) Kuvassakin näkyvä ilme voisi tulkita "mä ihan muuten vaan tässä ihmettelen ja muualle katselen..."