IMG_6280.jpg

 

Eilen tuli leivottua kaneliässiä joita on jo hetken aikaa pitänytkin tehdä. Kaneliässien teko oli ensimmäinen kerta kun niitä tein ja yllätyin siitä kuinka helppo ja yksinkertainen niiden teko olikaan. Ohjeen löysin ihanasta Leena-Muori leipoo-blogista.

Taikina:

150 g voita

1 1/4 dl sokeria

1 kananmuna

1,5 dl perunajauhoja

3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 rkl kermaa

(taikinaan hieman kanelia)

Pinnalle:

Sokeria

Kanelia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna, kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita. Tee lautaselle kaneli-sokeriseos.

 

IMG_6272.jpg

 

Itse laitoin taikinan hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Hiero taikinasta pöytää vasten tanko ja jaa se pieniin paloihin. Vältä jauhojen lisäämistä jotta pinta ottaa sokeri-kaneliseosta pintaansa kiinni. Hiero palat pienemmäksi tangoksi, pyöritä sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile pellille S-muotoon.

 

IMG_6274.jpg

 

Paista uunin keskitasossa asteessa 175 kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita.

 

IMG_6279.jpg

 

Paistoin taikinasta puolet, kaksi pellillistä. Puolet taikinasta laitoin pakastimeen odottamaan joulun leivontaa. :)

 

IMG_6284.jpg

 

Iltakahvilla oli toki maistettava muutama ässä. :)