IMG_6380.jpg

 

Tämä kakku oli tarjolla viettäessämme 10 vuotis Hääpäiväämme. Jo hetken aikaa odottelin sopivaa ajankohtaa testata Kinuskikissalta löytämääni mielenkiintoista kuorrutetta: Toffeemassaa jonka tekemiseen tarvitsee vaniljafudgeja sekä kermaa. Nyt tuli oiva tilaisuus testata!

 

IMG_6312.jpg

 

Kakku oli 5 munan kakku jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteenä olivat raparperihillo, banaaniviipaleet sekä vaniljarahkalla ja sokerilla makeutettu kermavaahto.

 

IMG_6378.jpg

 

Pursotukset flora vispiä ja kakun pinnalla lempparikarkkejani koristeena: lakritsipaloja!

 

IMG_6383.jpg

 

Itse tein ohjeen puolikkaana mutta koko kakun kuorrutukseen Kinuskikissan ainesosamäärät olivat seuraavat:

600 g vaniljafudgeja

1/2 dl kuohukermaa

Laita fudget ja kerma kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä. Sekoita kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota kattila heti pois liedeltä. Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Laita jääkaappiin kovettumaan. Ota massa pari tuntia ennen kaulimista huoneenlämpöön. Käytä tarvittaessa tomusokeria kaulimisen apuna jotta massa ei tartu kiinni. Nosta kakun päälle ja viimeistele.

 

IMG_6379.jpg

 

Massaa oli helppo käsitellä, kakkua leikatessa se leikkaantui todella hyvin ja maku oli todella hyvä!