IMG_7213.jpg

 

Alkuviikolla pakkanen paukkui, mutta pysytteli suhteellisen inhimillisillä lukemilla. Lapset halusivat lähteä luistelemaan ja jäin siksi aikaa kotiin tekemään ruokaa kun he lähtivät iskän kanssa jäälle. Mikä olisikaan parempaa ruokaa reippaille ulkoilijoille kylmän ilman jälkeen kuin lämmin lohisoppa! Keittoa valmistaessa mietin kuinka vastaleivottu leipä olisi kyllä mainiota keiton kera. Aika ei kuitenkaan riittänyt sämpylöille joten tein pitkästä aikaa teeleipiä joiden valmistus on nopeaa. Ohjeen löysin Valion sivuilta.

 

2 dl maitoa

1 kananmuna

50 g voisulaa

100 g juustoraastetta

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

Sekoita puuhaarukalla maito, suola, kananmuna, juustoraaste ja voisula. Lisää yhteen sekoitetut vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita nopeasti ainekset sekaisin. Vuoraa uunipelti leivinpaperille ja ripottele hieman vehnäjauhoja kuuteen eri kohtaan. Lisää jauhojen päälle lusikan avulla kuusi kekoa ja taputtele jauhotetuin käsin niistä sentin paksuisia leipiä.

Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

 

IMG_7209.jpg

 

Ennen uunia olevat leivät.

 

IMG_7210.jpg

 

Ja uunista saapuneet.

IMG_7215.jpg