Eilen tuli leivottua kaneliässiä joita on jo hetken aikaa pitänytkin tehdä. Kaneliässien teko oli ensimmäinen kerta kun niitä tein ja yllätyin siitä kuinka helppo ja yksinkertainen niiden teko olikaan. Ohjeen löysin ihanasta Leena-Muori leipoo-blogista.
Taikina:
150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl kermaa
(taikinaan hieman kanelia)
Pinnalle:
Sokeria
Kanelia
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna, kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita. Tee lautaselle kaneli-sokeriseos.
Itse laitoin taikinan hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Hiero taikinasta pöytää vasten tanko ja jaa se pieniin paloihin. Vältä jauhojen lisäämistä jotta pinta ottaa sokeri-kaneliseosta pintaansa kiinni. Hiero palat pienemmäksi tangoksi, pyöritä sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile pellille S-muotoon.
Paista uunin keskitasossa asteessa 175 kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita.
Paistoin taikinasta puolet, kaksi pellillistä. Puolet taikinasta laitoin pakastimeen odottamaan joulun leivontaa. :)
Iltakahvilla oli toki maistettava muutama ässä. :)
Kommentit