IMG_2041-normal.jpg

 

Tämä ohje on niitä ensimmäisiä leivontaohjeita joilla olen aikoinaan aloittanut leivonta innostusta silloin kauan nuorena sitten! ;) Tällä ohjeella saa ihanan makean, pehmeän ja mehukkaan kakun joka ei ole kuiva! Esimerkiksi mieheni joka ei juurikaan välitä kuivakakuista, silloin tällöin hän jopa pyytää tekemään tätä herkuksi. :)

Ohje:

100 g margariinia

3 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl soodaa

1/2 dl maitoa/kermaa

2 muussattua banaania (mitä tummentuneita, sen parempia!)

Vatkaa sokeria ja margariini. Lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma sekä muussatut banaanit. Sekoita ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa noin tunti.

 

IMG_2043-normal.jpg

 

Alunperin päätin leipoa jääkaappiin jääneet tummuneet banaanit pois ja pakastaa kakun, mutta juuri sopivasti tämä tulikin herkuteltavaksi kahvipöydässä kyläilemään lähtiessä. :)

 

IMG_2042-normal.jpg