Nyt kun pakastin alkaa pikkuhiljaa täyttymään vastapoimituista mustikoista, pitää saada viime vuoden puolukat kulutettua pakastimesta. Ihanasta Liian Hyvää-blogista löytyi taivaallinen ohje.
Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
200 g margariinisulaa
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito, kerma ja rasvasula, sekoita.
Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi kuitenkin vältä liikaa vatkaamista. Kaada taikina pellille joka on vuorattu leivinpaperille.
Päälle:
5 dl puolukoita
Kaada puolukat taikinan päälle.
Muruseos:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g kylmää voita
Laita ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi. Lisää muruseos piirakan pohjan sekä puolukoiden päälle.
Herkullisen mehevää ja suussasulavaa. Kardemummasta tulee mukavan pullavainen vivahde!
Kommentit