IMG_8340.jpg

 

IMG_8342.jpg

 

Nyt kun pakastin alkaa pikkuhiljaa täyttymään vastapoimituista mustikoista, pitää saada viime vuoden puolukat kulutettua pakastimesta. Ihanasta Liian Hyvää-blogista löytyi taivaallinen ohje.

Pohja:

4 kananmunaa

4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa

2 dl maitoa

200 g margariinisulaa

7 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito, kerma ja rasvasula, sekoita.

Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi kuitenkin vältä liikaa vatkaamista. Kaada taikina pellille joka on vuorattu leivinpaperille.

Päälle:

5 dl puolukoita

Kaada puolukat taikinan päälle.

Muruseos:

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

50 g kylmää voita

Laita ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi. Lisää muruseos piirakan pohjan sekä puolukoiden päälle.

 

IMG_8335.jpg

 

IMG_8341.jpg

 

IMG_8343.jpg

 

Herkullisen mehevää ja suussasulavaa. Kardemummasta tulee mukavan pullavainen vivahde!