Eilen illalla päätin leipoa pääsiäiseksi unelmatorttua. Pohjan tein gluteenittomana Maku.fi sivustolta löytyneen tämän ohjeen mukaisesti.
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 7-10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjalla oleva paistopaperi. Itse en sokeroinut kääretorttua tällä kertaa sillä pakastan tämän ja mietin kuinka sokeri sulattaessa käyttäytyisi.
Täytteen puolestaan tein K-ruoka sivustolta tämän ohjeen mukaisesti.
150 g voita tai leivontamargariinia (itse käytin maidotonta margariinia ja toimi hyvin!)
2 dl tomusokeria
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vaniljasokeria
Vaahdota pehmennyt rasva ja tomusokeri keskenään. Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri, vatkaa kuohkeaksi. Kun kääretorttupohja on jäähtynyt, levitä täyte pohjan päälle ja rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa leivinpaperilla rullattuna. Leikkaa paloiksi.
Muutama maistiainen oli leikattava ja loppu pätkä suuntaa pakastimeen.
Kommentit