IMG_9265.jpg

 

Eilen illalla päätin leipoa pääsiäiseksi unelmatorttua. Pohjan tein gluteenittomana Maku.fi sivustolta löytyneen tämän ohjeen mukaisesti.

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1/4 tl suolaa

1 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 7-10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjalla oleva paistopaperi. Itse en sokeroinut kääretorttua tällä kertaa sillä pakastan tämän ja mietin kuinka sokeri sulattaessa käyttäytyisi.

IMG_9271.jpg

 

IMG_9264.jpg

 

Täytteen puolestaan tein K-ruoka sivustolta tämän ohjeen mukaisesti.

150 g voita tai leivontamargariinia (itse käytin maidotonta margariinia ja toimi hyvin!)

2 dl tomusokeria

2 kananmunankeltuaista

1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota pehmennyt rasva ja tomusokeri keskenään. Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri, vatkaa kuohkeaksi. Kun kääretorttupohja on jäähtynyt, levitä täyte pohjan päälle ja rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa leivinpaperilla rullattuna. Leikkaa paloiksi.

 

IMG_9270.jpg

 

Muutama maistiainen oli leikattava ja loppu pätkä suuntaa pakastimeen.