Vuosi 2014 oli minulle ja perheellemme tapahtumarikas ja se piti sisällään paljon hyvää. Tämä vuosi jää kyllä mieleeni kokonaisuutena positiivisena vuotena varmasti ikuisiksi ajoiksi.

Kertaan vuotta mielessäni vielä hieman henkilökohtaisemmin jättäen leipomiset ja sisustamiset kokonaan pois! ;)

Tämä vuosi kaikesta hyvästä huolimatta, oli minun sairastelujen vuosi. En ole eläessäni joutunut niin kovaan lääkärikäynti- ja tutkimuskierteeseen mitä tämä vuosi piti sisällään. Tulehduskierrettä ja flunssailua tuli vuoden aikana sairasteltua yhteensä reilut 15 viikkoa ja sen lisäksi heti alkuvuodesta perus terveystarkastusten yhteydessä minulta löydettiin hoidettuna vaaraton, mutta elinikäinen sairaus. Keväällä minulle puhkesi myös siitepölyallergia joka vaivasi loppu syksyyn saakka.

Sen lisäksi syksyllä juoksin lääkäriltä toiselle, ultraan ja magneettikuviin tutkituttamaan lääkärin löytämää löydöstä ja tiedon odottelu tuntui pitkältä. Tulokset tuli ja sain huokaista helpotuksesta. Väärä hälytys, mutta onneksi tutkittu ja tarkastettu. Erinomaista työtä lääkäreiltä jotka asiaani olivat hoitamassa.

 

IMG_3558.jpg

 

Tänä vuonna tuli käytyä suolahuoneella monen monta kertaa helpottamaan flunssaa.

Näiden sairastelujen aikana jouduin tekemään todella paljon työtä itseni kanssa omissa ajatuksissani. Koska urheilu on osa päivittäistä rutiinia, jokainen voi ajatella sen turhautuneisuuden tunteen kun ainoastaan lepo on ainut lääke ja viikosta toiseen odotat malttamattomana pääsemistä urheilun pariin. Tälläkin hetkellä takana on 6 pitkää urheilematonta viikkoa!

Kipeänä olon vuoksi minulta meni kokonaan ohitse kevään puhkeaminen sekä nyt joulun alla lumisessa jouluilmassa lenkkeilemiset. :(

Siinä missä koko kevät meni sairastaessa, oli siellä joukossa kuitenkin Äitienpäivää ja paljon muutakin hyvää. <3

Kesä oli vuodesta yksi parhaista! Kirjoitinkin kesällä postauksen Kesästä ja mansikoista!

 

IMG_4101.jpg

 

Kävimme paljon uimarannoilla, liikuimme ja urheilimme paljon! Saimme viettää kesän koko perhe yhdessä lomaillen. Olimme päättäneet että tänä kesänä pihamme valmistus kokee välivuoden ja homma jatkuu ensi kesänä. Näin ollen kesään jäi paljon aikaa kaikelle mukavalle! Pihamme nykytilasta kirjoitinkin täällä.

Juhannusta vietimme ystäväperheemme kanssa. Juhannuksesta lisää täällä.

Heinäkuussa lähdimme ystäväpariskunnan kanssa lavatansseihin keskellä viikkoa arkea rikkoen ja voi mahdoton miten hauska reissu se olikaan! :D Siitä lisää voi lukea täältä!

Minusta tuli myös tuplatäti kun veljeni ja hänen vaimonsa saivat pojan. <3

 

IMG_4266.jpg

 

Lisäksi saimme olla todistamassa ystäväni ja hänen vaimonsa ihanaa Hääpäivää ja viettää äitini 50 vuotis juhlia vanhempiemme mökillä.

Kesä kului myös ahkerasti jalkapallokenttien laidalla helteestä nauttien. ;)

Elokuussa mieheni osallistui Crossfitin Karjan Kovin-kisaan pärjäten siellä hyvin! Koin siellä hänen puolestaan suurta ylpeyttä ja onnea, todistaen että meidän kahdenkeskinen tiimi toimii hyvin!

 

IMG_4605.jpg

fitkuva.jpg

Team Kaurapuuro ;)

Keväällä saankin kannustaa isäntää vieläkin enemmän, sillä hän sai joulukuussa käytävien karsintojen kautta paikan SM-kisoihin! :)

Syksyllä vaan toteutin minäkin jotakin josta olen haaveillut. Osallistuin urheilukilpailuun ja sain olla tyytyväinen omaan suoritukseeni ja kaikki meni nappiin vaikka minusta ei heti suomen mestaria tullutkaan! ;D Kaikki se takana oleva tuki niin omalta mieheltäni, valmentajalta kuin urheilutiimiltäkin, ystäviltä, perheeltä ym oli aivan uskomatonta. Vaikka kilpailen yksilölajissa, tuntuu se joukkuelajilta, sillä ilman muita en pääsisi siihen missä olen. Samalla unelmaani toteuttaessani päätin todistaa myös itselleni että kyllä sitä tällainen 30v tavallinen kotiäitikin vielä kykenee! ;D

 

noniin.jpg

Eli onneksi vuoden sairasteluista huolimatta on todistettavasti pystytty myös urheilemaan. ;)

Itse pidän omasta kilpailuistani ainakin vuoden päivät taukoa pyrkien harjoittelemaan ja kehittymään vielä lisää. Lisäksi ensi vuosi tuo tullessaan muutoksia arkeen ja koska harrastus, niin rakas kuin se onkin, on minulle vain harrastus ja osa asioista menevät luonnollisesti sen edelle.

Nimittäin, tämä vuosi toi paljon ajattelemisen arvoisia hetkiä, juurikin sairastelujen myötä. Epäilenkin että tällä vuodella on ollut oma tarkoituksensa ikäänkuin "herätellä" minua oppimaan ja arvostamaan asioita entisestäänkin lisää. Ja vaikka kirjoituksesta voisi luulla että ajatustyö on ollut helppoa ja vain asioiden hoksaamista ja  niiden loksahtamista paikoilleen, ei, sitä se ei ole kokonaisuudessaan ollut. Kyllä se on käynyt työstä ja ajoittain itkuakin tirautettu. Mutta jos tämä on saapuvaa kolmenkympin kriisiä niin toivottavasti näitä tulisi lisää! :D On nimittäin ollut melkoisen opettavaa ja tarpeellista. Vaikka mielestäni omistankin suhteellisen hyvän itsetunnon, tänä vuonna itseluottamus itseeni on kasvanut entisestään ja koen hyvää oloa itseni kanssa. Pitää myös muistaa että myös minä, tavallinen nuori kotiäiti elää aivan samanlaista arkea ja painii samojen asioiden parissa kuin moni muu. Muistakaa että aiheblogeja, olivat ne sitten leivonta-, sisustus-, urheilu- tai mitä vain blogeja, niiden takana elää oikea ihminen joka ei takuuvarmasti 24/7 leivo, sisusta ja urheile. ;)

Olen myös oppinut olemaan armollisempi, niitä asioita joita minä en osaa harjoitteluista huolimatta, hyväksyn että ne eivät ole vahvuuksiani. Ja yritän nähdä ne joissa olen hyvä ja vahvistaa niitä. Ei kaikkea pidä osata vaikka haluaisi. ;)

Yksi tärkeä ajattelun aihe onkin ollut tulevaisuus. Mietinnän tuloksena tulinkin hakeneeksi kouluun ja tässä kuussa tuli tieto että pääsin sinne! Arkemme tulee muuttumaan tammikuussa melkoisesti ja se on ensi vuodelle tärkein panostus, saada perheemme arki pyörimään toimivasti ja joustavasti nyt kun äiti ei olekaan aamuisin laittamassa lapsia kouluun. :/ Jokatapauksessa olen innoissani ja onnellinen mahdollisuudesta oppia uutta, vaihtaa alaa ja mahdollisesti työllistyä pysyvään työhön?

Lokakuussa tyttäremme, esikoinen täytti tasan 10 vuotta! Aivan uskomattoman nopeaan aika juoksee. Liian nopeaan..

 

IMG_5689.jpg

 

Tänä vuonna tapasin enemmän ystäviä, läheisiä (vaikka heitä voisi nähdä vieläkin enemmän!) ja vaikka aiemminkin, tänä vuonna enemmän halusin jakaa yllätyksiä ihanille ihmisille. Yhdestä esimerkistä kirjoitinkin täällä. Ja koska tänä päivänä kaikilla on kiire, pyrin yhdistelemään ystävien tapaamisia esimerkiksi lenkkikavereiksi, ostoskavereiksi, lounas seuraksi, iltakahvi kaveriksi ym. Tärkeää yhteistä aikaa tuokin, mutta onneksi sitä oli aikaa viettää toisinaan myös kylässä käyden ja kylään kutsuen.

Sain myös olla tukena parille ystävälle kuluneen vuoden aikana ja tuntui hienolta kuulla kiitos heidän suustaan siitä kuinka tärkeä olen heille. Tuota tunnetta on ilo jakaa myös muille, niimpä pyrin sanomaan kaiken kauniin ajattelemisen niille ihmisille jotka vaikuttavat minuun positiivisesti.

Koska tämä vuosi on ollut minun oma henkilökohtainen ajattelemisen vuosi, halusin vuoden aikana koota läheisiä enemmänkin yhteen. Perinteisesti lasten syntymäpäiväjuhlien lisäksi kutsuimme Isänpäivänä minun vanhempani ja mieheni vanhempani saman pöydän ymärille yhteistä aikaa viettäen. Nautimme tekemäni Brunssin yhdessä.

 

IMG_6038.jpg

 

Sen lisäksi tänä vuonna elimme aikaa jonka kuvittelin aikoinaan olevan niiiin monen vuosien päästä, mutta kuten aika taas näytti kulkevansa niin nopeaan, sen aika oli tänä vuonna!

 

IMG_6419.jpg

 

Saimme kilistellä mieheni kanssa 10-hääpäivämme kunniaksi! Ja koska päivä oli tärkeä, kutsuimme rakkaimmat läheisemme viettämään sen kanssamme. He ovat rakentaneet minulle ja miehelleni sen tukipilarin elämämme pohjalle jonka avulla olemme aikoinaan itse uskaltautuneet heittäytymään maailmalle vietäviksi. Kyllä tässä 10 vuoden aikana on rakastettu, riidelty, suukoteltu ja kiukuteltu, mutta jokainen tunnetila on ollut sen arvoinen. Juhlapäivästämme voi lukea lisää täältä.

Tämän vuoden suurin yllätys tuli koettua kyllä loppuvuodesta kun mieheni kertoi että menemme Tammikuussa APULANNAN Jäähallikeikalle! Tämä rouva on niin mehuissaan tuosta, sillä olen totaalinen Apulantafani ollut jo lapsesta saakka! <3 <3

Joulukuussa myös Joululapsemme, poikamme täytti 8-vuotta. Ajatuksia kuopuksemme kasvamisesta kirjoitin täällä.

Vietin tänä vuonna äiti-tytär sekä äiti-poika hetkiä kun tänä vuonna mukavasti oli mahdollista niitä kahden kesken viettää. <3 Mieheni kanssa myös vietimme tänä vuonna tähän mennessä kyllä eniten kahdenkeskisiä hetkiä. Kävimme leffoissa, stand up-esityksissä, ystävillä tai olimme ihan vain kotona.

 

20141224_202211.jpg

 

Tänäkin vuonna saimme viettää tunnelmallista Joulua oman perheen ja läheisten ympäröiminä. Karsin Joulusta kaiken stressin pois ja nautimme joulusta Jouluna. Aatostamme voi lukea täällä.

Vuosi on siis pitänyt sisällään paljon!

Tänään, Uutta Vuotta otamme vastaan ystäväperheemme luona.

Ainiin, tänään tulee tasan 13 vuotta siitä kun aloitimme yhteiselon mieheni kanssa! :D

Uuden Vuoden lupauksia en tee. Lähinnä päätöksiä ja suunnitelmia. Yksi niistä on ehdottomasti saada vuoden aikana rakentaa terveydellinen vastustuskyky takaisin ennalleen ja pyrkiä sairastamaan vähemmän. Siitä miten tuo hoituu on vielä täysin arvoitus sillä ruoka-/ ja liikuntapuoli on kunnossa. Olen helposti stressaantuvaa sorttia joten ehkä läpi vuoden pyrkiä elämään stressittömänä on yksi tärkeimmistä suunnitelmista sekä allergioiden hoitaminen jo hyvissä ajoin nyt kun tiedän mitkä ajat allergisoivat.

Lisäksi haluan nauttia uusista tuulista elämässäni kouluni alettua ja hoitamaan sen kunnialla.

Pyrin antamaan enemmän aikaa myös ystäville ja nähdä heitä vieläkin enemmän.

 

IMG_5686.jpg

Huh, jopas oli pitkä postaus, kuinkahan moni mahtoi jaksaa edes lukea kokonaan? :D

 

Toivotan teille kaikille tämän postauksen saattelemana:

OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Toivon, että tuleva vuosi olisi teille se paras vuosi! :)

-Kodin Onni-