Lastemme koululla järjestettiin Halloween-disco johon poikamme oli menossa. Lupauduin leipomaan discoon pellillisen masaliisaa.
Masaliisa on leivottu luotto-ohjeella jonka olen aikoinaan saanut äidiltä. Tällä ohjeella leivoksista tulee kuohkuea ja mehevä pohja. Ohjeen tein kaksinkertaisena pellille. Alla oleva ohje alkuperäisenä.
Pohja:
3 kananmunaa
2kkp sokeria
1kkp maitoa
3kkp vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia
Kuorrutus:
200g tomusokeria
4rkl sulatettua mergariinia
5rkl kahvia
2tl vaniljasokeria
1rkl tummaa kaakaota
Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää myös maito sekä sulatettu margariini. Kaada uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa niin kauan kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Kumoa pohja ja jäähdytä.
Sulata margariini ja lisää tomusokeri, jäähdytetty kahvi, vaniljasokeri ja kaakao. Sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Sirottele pinnalle esim. nonparelleja.
Päälle sirottelin perinteisiä nonparelleja. Kyseisistä nonparelleista tulee oma lapsuus mieleen, riemukas 90-luku! ;)
Kommentit