IMG_8694.jpg

 

Lastemme koululla järjestettiin Halloween-disco johon poikamme oli menossa. Lupauduin leipomaan discoon pellillisen masaliisaa.

 

IMG_8691.jpg

 

IMG_8695.jpg

 

Masaliisa on leivottu luotto-ohjeella jonka olen aikoinaan saanut äidiltä. Tällä ohjeella leivoksista tulee kuohkuea ja mehevä pohja. Ohjeen tein kaksinkertaisena pellille. Alla oleva ohje alkuperäisenä.

Pohja:

3 kananmunaa

2kkp sokeria

1kkp maitoa

3kkp vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

150g sulatettua margariinia

Kuorrutus:

200g tomusokeria

4rkl sulatettua mergariinia

5rkl kahvia

2tl vaniljasokeria

1rkl tummaa kaakaota

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää myös maito sekä sulatettu margariini. Kaada uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa niin kauan kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Kumoa pohja ja jäähdytä.

Sulata margariini ja lisää tomusokeri, jäähdytetty kahvi, vaniljasokeri ja kaakao. Sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Sirottele pinnalle esim. nonparelleja.

 

IMG_8698.jpg

 

IMG_8698.jpg

 

Päälle sirottelin perinteisiä nonparelleja. Kyseisistä nonparelleista tulee oma lapsuus mieleen, riemukas 90-luku! ;)