Tämä kakku oli tarjolla viettäessämme 10 vuotis Hääpäiväämme. Jo hetken aikaa odottelin sopivaa ajankohtaa testata Kinuskikissalta löytämääni mielenkiintoista kuorrutetta: Toffeemassaa jonka tekemiseen tarvitsee vaniljafudgeja sekä kermaa. Nyt tuli oiva tilaisuus testata!
Kakku oli 5 munan kakku jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteenä olivat raparperihillo, banaaniviipaleet sekä vaniljarahkalla ja sokerilla makeutettu kermavaahto.
Pursotukset flora vispiä ja kakun pinnalla lempparikarkkejani koristeena: lakritsipaloja!
Itse tein ohjeen puolikkaana mutta koko kakun kuorrutukseen Kinuskikissan ainesosamäärät olivat seuraavat:
600 g vaniljafudgeja
1/2 dl kuohukermaa
Laita fudget ja kerma kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä. Sekoita kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota kattila heti pois liedeltä. Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Laita jääkaappiin kovettumaan. Ota massa pari tuntia ennen kaulimista huoneenlämpöön. Käytä tarvittaessa tomusokeria kaulimisen apuna jotta massa ei tartu kiinni. Nosta kakun päälle ja viimeistele.
Massaa oli helppo käsitellä, kakkua leikatessa se leikkaantui todella hyvin ja maku oli todella hyvä!
Kommentit