IMG_8320.jpg

 

Tytär lupaili loihtia lauantain päivällisen ja ohje oli peräisin lahjaksi saadusta keittokirjasta joka on kohta puolin jo kokonaan kokattu läpi. :D Olen ennenkin maininnut kirjasta joka on WSOY:n Hyppysellinen Hupia niminen (Silvennoinen & Hiltunen), mainio lahjaidea innokkaille pikkukokeille jossa on äärimmäisen hyvät ja selkeät ohjeet ja työvaiheet.

 

IMG_8324.jpg

 

Tytär kartotti ensin perheen toiveita ja vaihtoehdoiksi valikoitui sitruunakanaa perunamuusilla tai Minestrone-keittoa. Keitto vei voiton! Ohje on mahtavasta kirjasta ja työvaiheet tiivistettynä versiossa.

 

IMG_8323.jpg

 

400 g jauhelihaa

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa

1/2 kukkakaali

1 rkl öljyä

1 dl tomaattimurskaa

1 l vettä

1 tl suolaa

1 tl pizzamaustetta

1/2 tl mustapippuria

1 dl makaronia

1 dl pakastepapuja

Lisäksi: 2 dl emmental-juustoraastetta.

 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuori ja huuhtele porkkana sekä pese ja paloittele kukkakaali. Ruskista jauheliha. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset joukkoon muutamaksi minuutiksi. Lisää kattilaan jauheliha, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kiehuta keitto. Lisää kiehuvaan keittoon makaronit ja pavut. Hauduta 15 minuuttia. Päälle voi ripotella juustoraastetta.

 

IMG_8327.jpg

 

Ja oli todella hyvää!