IMG_2774-normal.jpg

 

Lauantait ovat minun karkkipäiviä. Arkena vältän ylimääräisiä herkkuja, mutta silloin tällöin (ja yleensä iltaisin) makeanälkä saattaa yllättää. Mutta koska ylpeänä voin kertoa itsekurini olevan herkkujen suhteen hyvä, olen kehitellyt huomattavasti parempia vaihtoehtoja herkkunälkään arjen keskelle. Ylläolevassa kuvassa on päivittäin nauttimani välipala jota on pakko kutsua herkuksi! Rahkaa, puolukoita, mehukeittoa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä tai toisinaan niiden tilalla cashewpähkinöitä. Nam! :P

Rahkat ovat muutenkin oiva vaihtoehto herkutteluun koska niistä voi tehdä vaikka mitä ja millä versioilla!

Mutta niihin arjen "herkkuihin"...

 

IMG_2563-normal.jpg

 

Kasvikset, vihannekset ja hedelmät kuuluvat päivittäisiin herkkuihini mutta iltaisin on joskus kiva napostella dippikastikkeen kera lautasellisen väriä! :) Ihme kuinka kauniisti aseteltuna voi vihanneksetkin olla tuplasti herkullisemman näköisiä.

 

IMG_2697-normal.jpg

 

Joskus makeanälkä katoaa kupillisella lämmintä Puhdistamon Rakkauspakkaus-juomaa.

 

IMG_2750-normal.jpg

 

Puddingit ovat suurin pelastus arjen herkutteluun! Niitä löytyy nykyisin melkeinpä jokaisesta kaupasta runsas valikoima eri vaihtoehtoja eri valmistajiltakin. Eräänä päivänä herkuttelin minttusuklaa-puddingia kera murskattujen cashewpähkinöiden.

 

IMG_2803-normal.jpg

 

..jonakin päivänä maistui mansikka-valkosuklaapudding mansikoiden ja paahdettujen auringonkukansiementen.

 

IMG_2776-normal.jpg

 

Ja maistuuhan se myös mansikoiden lisäksi mustikoiden sekä pienen nokareen marjasosepiltin kanssa.

 

IMG_2792-normal.jpg

 

..ja pari palasta raakasuklaata murskattuna joukkoon toimi äärettömän mahtavasti! :)

 

Mikä on sinun herkkupaheesi ja millä "paremalla vaihtoehdolla" yrität korvata makeanälkääsi?

Oma herkkupaheeni ovat ehdottomasti irtokarkit! Voisin elää ilman kakkuja, jäätelöjä, sipsejä ja pizzoja MUTTA ne irtokarkit ja varsinkin lakritsit ovat mun juttu! <3

 

IMG_0478-normal.jpg

 

Nämä ovat niitä "vain lauantaisin"-herkkuja! ;)

Eilen tosin olin reipas ja herkuttelin vain parilla lakritsipatukalla sillä viikon kestänyt flunssa vaivaa vieläkin eikä makuaisti ole täysin tallella. Siispä miksi herkutella turhaan kun niistä ei saa makua täysin irti?