IMG_9473.jpg

 

Joulua on valmisteltu täysillä. Olen joskus aiemmin kirjoittanutkin blogissani joulumme valmistelusta ja siitä kuinka sen odotuksesta pidänkin niin osittain se saa aikaan myös stressiä. Olenkin stressin vähentämiseksi luopunut niistä joita sitä aiheuttavat minulle eniten. Mm. joulukorttien lähettäminen on jäänyt jo muutama vuosi sitten ja ah, mikä helpotus. Toivotukset hoituvat meillä tätä nykyään kasvotusten halausten kera, pienin muistamisin, viestein ja sähköpostein. Huomaan mitä vanhemmaksi tässä tulee, alkaa olemaan jo sen verran armollisempi, että ymmärtää hieman höllätä toisinaan. Tai sen mitä nyt horoskoopiltaan Neitsyt -ihminen perfektionistin luonteeltaan pystyy.. Mutta onpahan tässä vielä vuosia aikaa oppia lisää. :D

Olen ollut äärimmäisen onnellinen siitä, että työ on pitänyt itseltäni suurimman joulustressin poissa mielestä. Onneksi vuorotyössä työvuorot ovat epäsäännöllisiä, jolloin voi hyvällä omallatunnolla itselleen todistella että eipä sen ohella kaikkea tarvitse ehtiäkään tekemään joulun varalle. Näin jälkikäteen naurattaa ja tekisi mieli sanoa 10 vuotta nuoremmalle itselleen, että rauhoitu rakas nainen! :D En nykyään harrasta kaappien siivoamista (sekaisin ne ovat kuitenkin jo heti seuraavana päivänä), osan joulupöytämme ruoasta olen ostanut valmiina (miksi keittäisin punajuuria ja porkkanoita kun rosollia syö vain minä ja tytär?), en leiponut jouluumme muutakuin mallasleipää ja pipareita (lapset toivoivat jälkkäriksi vain karkkia ja paljon!), keittiön mattoa en ehtinyt pesemään (no, koira likastaisi sen aattona joka tapauksessa). Pääasia kuitenkin on Joulussamme se, että kaikki oleellinen ja tärkeimmät asiat ovat läsnä.

Myös juuri ennen joulunpyhiä sattui hieman ylimääräistä "hässäkkää" joka meinasi pilata koko vuoden odotetuimman juhlan. Näin ei kuitenkaan päässyt tapahtumaan sillä tämä rouva oli valmiina tekemään joulua perheelle yötä päivää ja sain kuin sainkin kaiken valmiiksi. <3 Täällä olemme siis valmiina.

 

IMG_9476.jpg

 

Vielä on yötä vasten pari hommaa hoidettavana. Pöydälle laitoin jo aamiaiselle tarkoitetut astiat valmiiksi ja jääkaapissa kohoaa sämpylöitä aamuun. Herään aamulla keittämään riisipuuroa ja odottelemaan perheen heräämistä samalla kun paistan tuoreet leivät pöytäämme. Jouluna tuntuu että univelat eivät paina ja ylimääräistä virtaa löytyy jotta joulusta tulisi Joulu. Mitään yli-ihmistä tässä siis ei olla, normaalissa arjessa en siis todellakaan pistä kelloa vapaapäivänäni soimaan jotta paistelisin aamuaikaisella jo sämpylöitä. :D

Jouluaattoamme edeltävä päivä on myös koiravanhukselle Kertulle aivan liian jännittävää, sillä keittiössä tuoksuu vasta saapunut kalkkuna. Kertulla riittää keittiön vartiointia siis jouluruokailuun saakka. :)

 

IMG_9470.jpg

 

Jouluaatossamme vierailee edelleen Taneli-tonttu karkkikarttansa kera. Hän on ollut koko lastemme lapsuuden ajan vuoden odotetuin vieras joka jättää kirjeen kuusen alle jouluaaton aamuksi. Meillä ei vieraile lasten toiveesta enää joulupukki, joten vietämme tämän joulun byjamabileitä perheen kesken viettäen. Poikamme oli halukas jättämään Taneli-tontulle toiveita kartan laatimiseen vielä tänä iltana ja kuiskasi toiveensa tonttuovesta. Tosin äiti ymmärsi kyllä pojan vihjeen kenelle viestiä oltiin kertomassa. :D Aiemmin surin sitä että lapsemme ovat jo niin isoja että jouluun kuuluvat tontut ja joulupukit eivät enää tee kauppaansa. Mutta on ollut ilo huomata, että meidän luomamme perinteet ovat siltikin lastemme suurimpia odotuksia joulussa, kuten tämä odotettu Taneli-tonttu. Olenkin kertonut lapsille, että Taneli tulee vierailemaan meillä aina vaikka he olisivat jo aikuisiakin.

 

IMG_9468.jpg

 

Toivotan teille rakkaat blogini lukijat oikein Onnellista ja Rauhallista Joulua! <3

Lukisin mielelläni kuinka te vietätte aattoa?