Maku-lehden sivuilla oli mehukas ja mehevä raparperipiirakan ohje jota oli testattava. Ensin piti käydä hakemassa vanhempieni pihamaalta kymmenisen kappaletta raparperin varsia. ;)
Muruseos:
250 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina:
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
10 dl raparperia
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva. Nypi taikina murumaiseksi ja ota siitä sivuun 1/4 toiseen kulhoon. Lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperilla suojatulle pellille. Ripottele päälle kuoritut ja pilkotut raparperit. Sekoita kermaviili, sokerit, rahka ja munat keskenään ja kaada pellille raparperien päälle. Ripottele lopuksi sivuun otetut muruseokset leivonnaisen päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Piiraasta tuli oikein mehukas ja mehevä!
Jostakin kumman syystä aina kuvatessani herkkuja, saapuu salakavalasti laadunvalvoja lähipiiriin.. ;) Kuvassakin näkyvä ilme voisi tulkita "mä ihan muuten vaan tässä ihmettelen ja muualle katselen..."
Kommentit