IMG_5832-normal.jpg

 

Vaikka sitä toivoo jokaiselle päivälle valoa ja aurinkoa, ei nämä harmaat syysilmatkaan huonoja ole. Luonto tarjoaa silloin yhtä monesta lempiväristäni: harmaan sävyjä! ;) Tällaisina päivinä sitä toivoisi omistavan kunnollisen kameran ja kuvaustaidot.

 

IMG_5824-normal.jpg

 

Otetaan tämä aihe kuitenkin sisustuksen näkökulmasta. Olen monesti maininnut kuinka parhaat värit ja ideat sisustukseen löytyvät luonnosta. Sieltä saa parhaimmat värikartat joista näkyy eri sävyjen toimivuuden keskenään. Mieheni likimain jo ärsyyntyy kun (kuulemma liian) useasti mainitsen: "Katsos minkä värinen taivas", "Ohhoh, katos kuinka upeat lehdet", "Huomasitkos minkä värinen lumihanki" ym ym ym... :D No, mieheni mielestä taivas on sininen, lumihanki valkoinen ja kuusi on vihreä ja piste. Okei, onneksi itse näen ne kuitenkin aivan erilaisella väriskaalalla!

 

IMG_5826-normal.jpg

 

Esimerkiksi taivas on kuin liukuvärjäys. Oli se sitten sininen, valkoinen tai harmaa, siitä löytyy aina monen monta sävyä. Myös valot ja varjot vaikuttavat värien sävyihin.

 

IMG_5830-normal.jpg

 

Tarkkaan kun katsoo näkee tuossakin kuvassa monta vihreää, monenlaista harmaata, ruskeita sävyjä, valkoista, sinistä, keltaista ym ym..

 

IMG_5823-normal.jpg

 

Ja mikä herkullinen väriyhdistelmä: harmahtava taivas ja pihlajanmarjojen punaisuus.

 

IMG_5822-normal.jpg

 

IMG_5829-normal.jpg

 

Ilma näyttäytyi mitä erikoisemmin: tämä sinisempi taivas kuva on otettu samalta hetkeltä pihamme etupuolelta kuin

aiemmat harmaan ilman kuvat takapihalta. :)

 

IMG_5821-normal.jpg

 

Ja katsokaapas kuinka puuterimaisia värejä ja niiden eri sävyjä tuossakin ylläolevassa kuvassa näkyy ja kaikki niin sulassa sovussa keskenään!

 

IMG_5831-normal.jpg

 

Aikamoinen taideteos tuo luonto on eikös vain?