Jääkaapissa oli jäljellä 4 kpl tummuneita banaaneita. Itse rakastan tummuneista banskuista, mutta nuo yksilöt olivat jo makurajani ylittäneitä.. :D Siispä, hyödynnetään ne kakkuihin! Alunperin piti tehdä kakut tutun banaanikakku ohjeen mukaan, mutta koska leipomis into tuli niin nopeaan ja jääkaapista ei löytynyt yhden yhtäkään kananmunaa oli googlattava munaton banaanikakku. ;) Jes, Yhteishyvän sivuilta sellainen sitten löytyi nimellä arjen banaanikakku ja ei kuin testaamaan!
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1,5 dl sokeria
2 banaania
1 dl sulaa margariinia
2 rkl vettä/maitoa
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sooda ja leivinjauhe. Soseuta banaanit. Lisää kuivien aineiden joukkoon sokeri, banaanisose sekä rasva että vesi/maito. Sekoita hyvin. Voitele ja jauhota vuoka ja kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin puoli tuntia.
Toisen kakun tein pyöreään vuokaan ja toisen pitkään vuokaan.
Mukavaa Sunnuntaita!
Kommentit