Puurot ovat parasta aamupalaa! Itse vannoudun perus kaurapuurolle enkä siitä luovu, mutta lapset pitävät vaihtelun vuoksi niin riisi-/helmi-/manna-/ruis-/vispipuuroista. Tällä kertaa tein uunipuuroa riisi+ohrasuurimoista. Laitoin illalla voideltuun vuokaan
2,5 dl riisi+ohrasuurimoita
1 tl suolaa
1,5 l maitoa
ja kelmutin jääkaappiin puuroseoksen odottelemaan aamua.
Aamulla laitoin uunin 200 asteeseeen ja puurovuoan uuniin alatasolle. Käperryin takaisin peiton alle huilaamaan ja laitoin kellon reilun tunnin päästä soimaan. Puuro vaati kypsymistä noin 1,5 tuntia jonka jälkeen otin valmiin puuron vetäytymään hetkeksi.
Aamulla vielä lastenkin nukkuessa oli heitä odottamassa puuro valmiina. Ja kotona leijaili ihana tuoksu. :)
Puurokuoren alta paljastui maistuvaa puuroa jota syötiin niin kanelilla, voisilmällä ja maidolla kuin mehukeiton ja marjojen kera. :)
Kommentit