Kauppojen vihannesosastot tarjoavat nyt kyllä parastaan juuresten osalta. Eilen ostin isot pussilliset porkkanoita, lanttua ja punajuurta ja ajattelin useana päivänä tehdä nyt uunijuureksia.
Pellilliseen uunijuureksia kuorin ja suikaloin sekaisin 3 isoa porkkanaa, 1 iso lanttu ja kolme pientä punajuurta, 1 iso punasipuli ja 3 valkosipulinkynttä. Iso loraus öljyä, reippaat kierrokset karkeaa suolaa myllystä, pippuria ja rosmariinia. Uuniin (olisiko ollut 200 asteessa) noin 50 minuuttia.
Juuresten lisukkeeksi keitin tummaa pennepastaa. Pastan ollessa kypsää sekoitin joukkoon vielä hienonnettua pinaattia. Vielä maustettu ja paistettu broilerin leike ja pinnalle ruohosipulituorejuustoa ja päivällinen oli valmis!
Tämän syödessäni oli pakko itsekin todeta että kylläpäs tuli tehtyä hyvää ruokaa! ;)
Hyödyntäkää ihmeessä mehukkaat juurekset!
Kommentit