IMG_5468-normal.jpg

 

Kauppojen vihannesosastot tarjoavat nyt kyllä parastaan juuresten osalta. Eilen ostin isot pussilliset porkkanoita, lanttua ja punajuurta ja ajattelin useana päivänä tehdä nyt uunijuureksia.

 

IMG_5459-normal.jpg

 

Pellilliseen uunijuureksia kuorin ja suikaloin sekaisin 3 isoa porkkanaa, 1 iso lanttu ja kolme pientä punajuurta, 1 iso punasipuli ja 3 valkosipulinkynttä. Iso loraus öljyä, reippaat kierrokset karkeaa suolaa myllystä, pippuria ja rosmariinia. Uuniin (olisiko ollut 200 asteessa) noin 50 minuuttia.

 

IMG_5464-normal.jpg

 

Juuresten lisukkeeksi keitin tummaa pennepastaa. Pastan ollessa kypsää sekoitin joukkoon vielä hienonnettua pinaattia. Vielä maustettu ja paistettu broilerin leike ja pinnalle ruohosipulituorejuustoa ja päivällinen oli valmis!

 

IMG_5469-normal.jpg

 

Tämän syödessäni oli pakko itsekin todeta että kylläpäs tuli tehtyä hyvää ruokaa! ;)

Hyödyntäkää ihmeessä mehukkaat juurekset!