IMG_8078.jpg

 

Tyttären browniesleivoksista jäi suolapähkinöitä hieman yli ja alkuviikon mietin miten ne hyödyntäisi. Selailin netista kahvikakkujen ohjeita ja vastaan tuli ihanasta Mimmin keittiöstä seuraava ohje johon itse lisäsin kyseiset suolapähkinät. Sillä aikaa kun ruissämpylät kohosivat, leivoin tätä kakkua.

3 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

150 g voita

3 munaa

1 dl kuumaa vahvaa kahvia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja vaahdota kananmunat omassa astiassa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vähitellen joukkoon ja lisää lopuksi voisula sekä kahvi. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 170 asteessa reilu 40 minuuttia. Kakku saa jäädä mehevän kosteahkoksi.

 

IMG_8073.jpg

 

Taikinakin maistui herkullisen kuohkealle!

 

IMG_8082.jpg

 

IMG_8084.jpg

 

IMG_8085.jpg

 

IMG_8094.jpg

 

Kyllä oli eilinen ilta kaunis ja lämmin! Onneksi tälle päivälle ja huomiselle on luvattu vielä lämpöä.