Tyttären browniesleivoksista jäi suolapähkinöitä hieman yli ja alkuviikon mietin miten ne hyödyntäisi. Selailin netista kahvikakkujen ohjeita ja vastaan tuli ihanasta Mimmin keittiöstä seuraava ohje johon itse lisäsin kyseiset suolapähkinät. Sillä aikaa kun ruissämpylät kohosivat, leivoin tätä kakkua.
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 munaa
1 dl kuumaa vahvaa kahvia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja vaahdota kananmunat omassa astiassa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vähitellen joukkoon ja lisää lopuksi voisula sekä kahvi. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 170 asteessa reilu 40 minuuttia. Kakku saa jäädä mehevän kosteahkoksi.
Taikinakin maistui herkullisen kuohkealle!
Kyllä oli eilinen ilta kaunis ja lämmin! Onneksi tälle päivälle ja huomiselle on luvattu vielä lämpöä.
Kommentit