Jouluaattomme valkeni aikaisin. Kuten aiempinakin aatto aamuina olen herännyt aikaisin ensimmäisenä, laittanut puuron valmistumaan ja nauttinut hetken hiljaisuudesta muiden nukkuessa. Tänä vuonna ajattelin herätellä perheeni vieden heille sänkyyn lämmintä kaakaota ja kutsumalla heidät valmiille puurolle. Mutta, lapset olivat heti herättyään niin jännittyneitä aatosta että he olivat jalkeilla ensimmäisinä ja juoksivat herättämään meidät ja ilmoittamaan että Taneli-tonttu on käynyt! Siispä kaakaot juotiinkin sitten pöydän äärellä odottaen puuron valmistumista. :) Poikamme oli niin jännittynyt että hämmästelimme hänen ylenpalttista energiaansa heti aamusta! :DTaneli-tonttu oli perinteisesti käynyt jättämässä karkkikartan tänäkin vuonna kuusen juurelle. Siispä kaakaon jälkeen alkoi armoton karkin metsästys Tanelin laatimasta arvoituskartasta!Riisi-ohrapuuro maistui voisilmän kera, tosin lapsilla oli melkoinen kiire päästä herkuttelemaan kartan avulla löytämillä herkuilla.Ilma oli luminen ja viileä. Mukavaa lämpöä lisätäkseen lämmittelimme aamusti vielä takkaa. Perinteisesti olemme käyneet aatto aamuna luistelemassa koko perheen voimin, mutta sään ja pienet flunssamme huomioiden päätimme poiketa perinteestä ja jättää luistelut kunnes olemme tervehtyneet kokonaan.Siispä luistelun sijaan päätimme käydä Joulusaunassa heti aamupäivällä. Lasten jännitykset olivat aistittavissa eikä joulusauna hiljaisen joulumusiikin soidessa ollut kovinkaan reuntouttavaa. :D Tosin, muistan itse omasta lapsuudesta sen jännityksen tunteen joten voin kyllä samaistua lasten jännittyneisyyteen. :)Päivä valkeni hyvää vauhtia ja saunan jälkeen lasten katsellessa lastenohjelmia aloin valmistelemaan ja lämmittämään jouluruokia.Kattauksen väritys tänä vuonna oli hillitty ja yksinkertainen: valko-hopea.Joulun ruokapöytä oli täynnä herkkujamme! Tämän vuoden joulumenu sisälsi seuraavaa:Salaatit: Vihreä fetasalaatti, hedelmäinen broiler-pastasalaatti, sienisalaatti, rosolli.
Kalat: savustettu lohi, graavi ja kylmäsavustettu lohi
Laatikot: perunalaatikko, maksalaatikko, lanttulaatikkoLihat: palvattu kalkkuna, lihapullat
Lisukkeet: Peruna, punaviinikastike, oliivit, mustaherukkahyytelö, aurajuusto
Leipänä omenainen mallaslimppuJouluruokailun aloitus, jälleen kerran taustalla rauhallinen joulumusiikki mutta yllätys jälleen: pikkuveikka näytti taas kuinka paljon illan odotus jännittää! :D Aikansa kiukuteltua ja juuri sopivasti Joulupukin soittaessa kiukuttelijakin rauhoittui ja palasi takaisin ruokapöytään. Kertoi kuinka pukki oli sanonut tulevansa viiden maissa kyläilemään. Ilmeisesti varmuus siitä että Joulupukki saapuu sai pikku kiukuttelijankin joulumielelle ja loppu päivä sujui mukavasti! :)Isovanhemmat saapuivat ennen Joulupukkia meille joulunviettoon ja herkuttelimme kahvipöydässä joulutortuilla sekä dumlejuustokakulla.Lapsille joulun tärkein odotus oli saapunut! Ja mitä ilmeisemmin vuosi oli eletty kiltisti sillä lahjoja riitti. Tänä vuonna pukki toi ajattomia, käytännöllisiä, tarpeellisia ja toivottuja lahjoja. Täydellinen nappisuoritus! Kiitos Joulupukki! Erityisesti minun saamani kolme lahjaani olivat juuri niitä joista iloitsen ja olen onnellinen. Kiitos!Illan hämärtyessä isovanhemmat lähtivät kotiinsa, lapset leikkivät innoissaan saamillaan lahjoillaan ja Kerttu-koirammekin haki lepopaikkaa pitkän päivän jälkeen. Väsyyhän sitä koiravanhuskin aaton hulinassa!Illan edetessä oli lasten nukkumaan menon aika ja eipä siihen kauaa kulunut kun huoneista kuului jo tyytyväistä ja sikeän unen tuhinaa. :) Käperryimme mieheni kanssa sohvalle katsomaan vielä elokuvaa. Alkujaan piti herkutella vielä useilla herkullisilla juustosorteilla mutta vatsat olivat joulun herkuista niin täynnä ettei molemmille uponneet enää mitään syötävää......paitsi tietysti suklaa! Siitähän ei vatsa voi täyttyä ikinä liikaa! ;)


Jälleen kerran sitä aaton jälkeen tuntee itsensä rakastetuksi siitä että ympärillä on ihmisiä jolle joulua voi rakentaa. Se on minulle paras joululahja!