IMG_3821-normal.jpg

 

Haalin kirppareilta aina vanhoja keittokirjoja. Monen kirjan välistä löytyy vielä jopa lapuille käsinkirjoitettuja omia reseptejä jotka ovat taattuja herkkuja! Ostin WSOY:n Keittotaito 1948 kirjan kirpparilta joskus kauan aikaa sitten ja niiden kansien välistä löytyy parhaimmat reseptit! Tämä piimäkakku on myös sieltä. Ohje on suoraan kirjasta:

1 kkp voisulaa

3 kkp hapanta kermaa tai piimää

3 kkp kidesokeria

5 kkp karkeita vehnäjaujoja

1 tl soodaa

1 tl hienonnettua neilikkaa

1 tl hienonnettua inkivääriä

1 tl hienonnettua pomeranssinkuorta

1 kkp rusinoita (en laittanut itse)

Kaikki aineet sekoitetaan, kaadetaan voideltuun vuokaan ja kakku paistetaan kauniin ruskeaksi.

 

IMG_3825-normal.jpg

 

IMG_3824-normal.jpg

 

Kakku päätyi pakkaseen vierasvaraksi.