Haalin kirppareilta aina vanhoja keittokirjoja. Monen kirjan välistä löytyy vielä jopa lapuille käsinkirjoitettuja omia reseptejä jotka ovat taattuja herkkuja! Ostin WSOY:n Keittotaito 1948 kirjan kirpparilta joskus kauan aikaa sitten ja niiden kansien välistä löytyy parhaimmat reseptit! Tämä piimäkakku on myös sieltä. Ohje on suoraan kirjasta:
1 kkp voisulaa
3 kkp hapanta kermaa tai piimää
3 kkp kidesokeria
5 kkp karkeita vehnäjaujoja
1 tl soodaa
1 tl hienonnettua neilikkaa
1 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl hienonnettua pomeranssinkuorta
1 kkp rusinoita (en laittanut itse)
Kaikki aineet sekoitetaan, kaadetaan voideltuun vuokaan ja kakku paistetaan kauniin ruskeaksi.
Kakku päätyi pakkaseen vierasvaraksi.
Kommentit