Tämän herkullisen juustokakun ohjeen alkuperä löytyi täältä mutta tein omia pikku muutoksia kyseiseen kakkuun vaihtaen pohjan digestive-pohjaan sekä lisäämällä täytteeseen tummaa suklaata.
Pohja:
200 g digestivejä
75 g voita
Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon rasva. Painele seos tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
200 g pakastevadelmia
5 liivatetta
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
180 g maustamatonta tuorejuustoa
5 riviä tummaa suklaata raastettuna
Kuumenna vadelmat ja kiehuta 2 minuuttia. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita rahka, juusto, sokerit sekä jäähtyneet vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa. Raasta suklaa.
Kuumenna 2rkl vettä ja lisää pehmeeksi liuotetut liivatteet nesteeseen. Kaada ohuena nauhana liivatteet rahka-juustoseokseen kokoajan sekoittaen ja lopuksi lisää joukkoon kermavaahto sekä suklaaraaste. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Hyydytä kakku ja koristele.
Itse vuoraan irtopohjavuoan pohjan leivinpaperilla sekä myös reunat. Näin irrottaminen vuoasta käy näppärämmin.
Koristeeksi päälle ripottelin digestivemurusia sekä suklaata (sen mitä jäljelle jäi kun joka toinen pala tahtoi eksyä omaan suuhun..)
Tämä kakku matkasi äitini työpaikalle sillä veljeni perhe täydentyi kolmannella kullanmurusella. <3
Kommentit