Pyrimme pitämään herkuttelut viikonlopuissa. Näin herkutkin maistuvat paremmalta. Jos jossakin voin itse kehua mielikuvituksen ja luovuuden taitoa niin se on ehdottomasti väsätä "herkkuja" jotka oikeasti ei lukeudu herkkuihin. (Olipas todella selkeä selitys :D). Mutta siis välipalana lapsille esim. pirtelöt maistuvat suurella innolla vaikka tehosekoitin ei olisi pyöräyttänytkään kuin esim. banaanijogurttia ja puolikkaan banaanin. Sen kun kaataa kauniiseen lasiin vielä ja kutsuu lapset pirtelölle niin jopas oli taas maistuva välipala. Aivan eri merkitys kuin eteen olisi tarjottu puolikas banaani ja lasillinen jogurttia.
Niin ollen eilenkin, tyttären toiveesta saada jotakin omenaista herkkua jälkkäriksi valmistui tämä hänen kutsumansa omenahässäkkä.

1 makea omena paloiteltuna pieniin palasiin, kanelia maustamiseen, kaurahiuteleita hieman ripotellen joukkoon, pieni loraus rypsiöljyä (halutessa makeutus pienellä tujauksella juoksevaa hunajaa). Kulhossa kaikki sekaisin, leivinpaperin päälle ja uuniin! 200 astetta kunnes omenat pehmenevät.Ennen uuniin menoa..Uunista valmistuneet pehmentyneet omenat.

Päälle "kastikkeeksi" lorautin hieman jogurttia ja voin kertoa että oli muuten todella hyvää! Toki, eihän mikään kunnon kaura-omenapaistosta reilun sokerin ja rasva-kaurahiutaleseoksella kuorrutettuna voittanutta ole, mutta näin arkena tämä kevyempi ja nopeampi versio vie makeanälkää varsin mainiosti!