Minulta on joskus toivottu ruokapäiväkirjaa. Toteutin ruokapäiväkirjani eiliseltä päivältä kun minulla oli vapaapäivä. Syön pitkin päivää säännöllisesti ja minulle riittävällä määrällä. Koska treenaan viikossa 4-5x ja toisinaan saatan lenkkeillä 1-2x/vk on kulutus myös melko kovaa. Lisäksi työssä tulee mukavaa arkiaktiivisuutta. Muistakaa että jokaiselle tietty tapa ruokailla ja ruokamäärät ovat yksilöllisiä, toiselle tämä saattaa olla valtava määrä ruokaa kun taas toiselle liian vähän. Pääasia että saa päivittäin riittävästi energiaa ja kokee tuntevansa olonsa hyväksi. Olen huomannut, että mikäli herkuttelen viikonloppuisin vähemmän, saan lisätä ruokaa pitkin viikkoa vielä tämänkin päälle reilulla kädellä. Mutta koska tunnetusti rakastan herkuttelua, säästän hiilareita viikonloppuun enemmän. ;)

Tässä normaali ruokapäiväni:

 

 IMG_9139.jpg

 

Aamuni alkaa aina kunnon lautasella kaurapuuroa. Kaurahiutaleiden joukkoon lisään vielä kauraleseitä. Kaurapuuro ei tipu alas ilman raejuustoa! Vaikka maitotuotteet ei sovi minulle juuri ollenkaan, en ole ollut valmis luopumaan vielä raejuustosta. Puuron jälkeen nautin aamukahvin kaurajuomalla sekä ison lasin vettä.

Aamuisin otan minulle sopivimmat vitamiinit.

 

IMG_9143.jpg

 

Reilun tunnin mittaisen salitreenin jälkeen hörpin kotimatkalla palautusjuoman jonka olin kasannut mm. riisiproteiinista, glutamiinista, kreatiinista ym. Lisäksi myös banaani (tai muu hedelmä).

 

IMG_9131.jpg

 

Lounaaksi söin jasminriisiä, lohta ja salaattia. Riisin päälle lisäsin ruokalusikallisen rypsiöljyä ja salaatin päälle hieman salaatinkastiketta. Lisäksi vielä ruisleipä ja riisikakku kera levitteen ja kalkkunaleikkeleen. Iso lasillinen vettä ruoan kera.

 

IMG_9133.jpg

 

Välipala nro 1: appelsiinia ja cashew pähkinöitä.

 

IMG_9135.jpg

 

Välipala nro 2: lautasellinen kaurapuuroa ja kananmunan valkuaisia. Iso lasi vettä. Syön päivittäin vielä välipalaksikin puuroa, sillä tunnetusti rakastan kaurapuuroa. Välipalalla korvaan raejuuston kananmunalla, mutta koska aamupala on päiväni pyhin ateria, raejuustosta aamussa en luovu. :)

 

IMG_9152.jpg

 

Koska perheenjäsentemme aikataulut ovat hyvinkin erilaiset niin koulujen, töiden kuin harrastuksienkin osalta, pyrimme syömään edes päivällisen yhtäaikaa. Toisinaan lapset syövät päivällisen aikaisemmin riippuen harrastuksiensa ajankohdasta. Eilen ruokailimme päivällisen yhdessä. Lautasella oli perunaa, kanaa, vuohenjuustoa, punajuuria, salaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja, salaatinkastiketta ja hedelmäistä dippiä. Lisäksi vielä siemennäkkäriä ja lasillinen vettä.

 

IMG_9137.jpg

 

Iltapalana on joka ilta sama setti. Tämä on vain niin hyvää! Marjoja (nyt olen viime aikoina tyhjentänyt pakkasesta puolukoita), soijavalmistetta sekä loraus mehukeittoa. Lisäksi herkut: cashew pähkinöitä ja kuivattuja luumuja. Ja myös illalla vielä reipas lasillinen vettä.

 

Kahvia tulee juotua päivässä 1-3 kuppillista riippuen olenko töissä vai vapaalla. Vettä juon pitkin päivää reilusti, sillä minulle tulee helposti suonenvetoja ja päänsärkyä mikäli en juo vettä riittävästi.

Mikä on sinun tapasi ruokailla pitkin päivää? :)