Valmistin eräänä päivänä täytekakun ja kuvasin joitakin vaiheita valmistellessani kakkua.
Olin aiemmin valmistanut 5 munan kakkupohjan ja jäähdyttänyt sen kunnolla. Sen jälkeen leikkasin kakun 4 osaan.
Kakkua varten olin valmiiksi tehnyt päivää aiemmin myös kinuskikastikkeen: 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kermaa jota kiehautin pari minuuttia. Jäähdytin ja laitoin jääkaappiin yön yli. Sen jälkeen vaahdotin kastikkeen lisäten joukkoon tilkan kermaa.
Kostutin kakun metsämarjamehulla käyden pullasudilla kakun pohjaa kauttaaltaan läpi.
Alimmaiseen kerrokseen kostuttamisen jälkeen levitin lettuhilloa sekä persikanpalasia.
Toinen pohja päälle, kostutus ja lettuhillon levitys sekä vaahdotetun kermavaahdon levittäminen.
Uusi pohja päälle, kostutus, kinuskikastikkeen levitys.
Kakun kanteen levitin vielä kostuttamisen jälkeen uutta päärynä-kinuski rahkaa ohuelti jonka jälkeen asettelin kakun kannen paikoilleen.
Kostutan aina vielä kannen päällyspuolenkin ja levitän ylimääräisen kermavaahdon kakun ympärille. Sen jälkeen laitan kakun tekeytymään jääkaappiin ennen kuorrutusta ja koristelua.
Päälle koristelin viinirypäleillä, kiivillä ja limellä. Keskelle hieman pursotusta.
Koristelun jälkeen kakun reunat pursotetaan (jonka unohdin valmiina kuvata!). Jälleen kakku viileään tekeytymään ja kakku saa odotella herkkusuita! :)
Kommentit