Pakastin ammotti tyhjyyttään vierasvara-tarjottavista ja päätin leipoa pakkaseen hieman Wilhelmiinoja, Masaliisaa, pari kuivakakkua ja tätä jota en aiemmin ole tehnytkään, nimittäin keikauskakkua! Ohje on aikoja sitten otettu äidiltäni, tietämättä sen tarkempaa alkuperää.
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl sulaa margariinia
1/4 dl ananasmehua
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
2 rkl sulaa margariinia
1/2 dl fariinisokeria
3 ananasrengasta
Kunnosta vuoka: Voitele vuoka sulatetulla rasvalla. Ripottele pohjalle fariinisokeri ja asettele ananakset pohjalle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sula rasva ja mehu. Lisää jauhot joihin on lisätty leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa kakku ja jäähdytä.
Herkullisen näköistä! :)
Kommentit