Kiitos todella mukavista ja jopa haasteellisistakin kysymyksistänne! Tämä oli todella hauska juttu ja voin kertoa että osaan kysymykseen sai hetken jopa oikein miettiä kunnolla vastauksia. :) Arvonnan voittajaksi onnetar suosi VILIJAANAA ja voittajalle on ilmoitettu voitosta. :)

 Mutta siis vastauksia kysymyksiinne...

"Minkalaisessa työpaikassa olet töissä ja oletko siihen tyytyväinen?"

Vastaus: Tällä hetkellä en ole palkkatyössä. Sain työskennellä liki 4 vuotta paikassa jossa olin todella tyytyväinen työhöni ja jossa oli oikeasti hyvä olla. Ainoa haitta olivat työajat joka tuotti haastetta yhdistää ne koululaisemme arkeen joten olen tyytyväinen tähän hetkeen ja mahdollisuuteen. Tulevaisuuden haave olisi saada työksennellä toki sisutamisen parissa jatkossakin, mutta tällä hetkellä odotan sopivaa elämäntilannetta työalan vaihdolle...

"Minuakin kiinnostaa missä olet töissä? Entä miehesi? Ja toinen kysymys kuuluu: Onko teillä aina noin siistiä ja ihanaa kun kuvissa näkyy olevan? Meillä kun tuppaa olemaan leluja ja tavaroita siellä sun täällä :("

Vastaus: Aiemmassa vastauksessa jo vastasinkin työhöni. Mieheni työskentelee LVI-alalla jossa on reissun päällä arkiviikot ja tekee pitkää päivää. Siisteydestä, meillähän asustaa kodissa 2 eloisaa ja vilkasta tenavaa joten toki niitä leluja päivän mittaan lojuu ympäriinsä. :D Kuitenkin tapanani on aina ollut "tuo tullessas ja vie menessäs"-periaate joka pitää yleis siisteyttä yllä. Toisena tapana on järjestää joka ilta koti järjestykseen jotta aamut saa aloittaa aina siistissä kodissa. :) Lasten ollessa kouluissa, on oma aikani tehdä kotihommat ja hoitaa arkiaskareet.  Kuitenkin, olen sitten ollut kotona, työelämässä,opiskelemassa tai kumpaakin samaan aikaan, olen onnistunut aina pitämään kodin siistinä. Siisti ja puhdas koti on minulle tärkeää. Mutta koska perheessämme on lapsia ja eläimiä, olen aina sanonut heidän olevan syyttömiä siihen että äidin lempiväri on valkoinen, niimpä on vain ollut tärkeää ottaa materiaalivalinnoissa huomioon niiden helppohoitoisuus koska niiltä elämisen jäljiltä ei voi/halua välttyä kokonaan.

"Mainitset, että yksi intohimoistasi on urheilu. Mitä harrastat? :)"

Vastaus: Olen urheilemisen suurkuluttaja! Olemme mieheni kanssa liikkuneet aina, lapsesta saakka.  Onhan urheilu ollut elämässämme aiemmin jopa palkkatyönäkin jonka kautta se on jämähtänyt osaksi elämäntapaa. Se on osa arkea koko perheelle. Itselläni rakkain harrastus tällä hetkellä on tavoitteellinen saliharjoittelu 4-5x/vk joka ihanteellisesti on tällä hetkellä mahdollista. Lenkkeileminen on toinen rakas harrastus. Vuodenajasta ja mahdollisuuksista riippuen kuitenkin liikunta on monipuolista: hiihtoa, juoksua, salia, kävelyä, uintia, vesijuoksua, jumppatunteja ym. Mitä vain jossa maisema vaihtuu ja hiki virtaa! :D

"Lempiruokasi, juomasi ja leivonnaisesi? =)"

Vastaus: Kuten urheilu on intohimoni, niin myös ruoka! ;) Kukaan ei päältä päin minua katsoessani edes uskoisi sitä ruoan määrää jota syön! Toki kulutankin paljon joten energiaakin on saatava tarpeeksi. Lemppari ruokia on monia, en todellakaan ole nirso ruoalle! :D Keitot ovat suosikkejani (lihakeitto, jauhelihakeitto, lohikeitto), mutta kana ja vuohenjuusto toimii aina! Niin, ja anopin perunamuusi, NAM! :p Lempparijuoma on ehdottomasti vesi! Litkin vettä useita litroja pitkin päivää, olen lapsesta asti juonut vettä paljon ja oikeasti vesi maistuu mielestäni hyvältä. En ole perso leivonnaisille, irtokarkit ovat paheeni. Mutta jos jokin leivonnainen pitäisi valita niin supersuklainen leivos. ;)

"Mitä kodinkonetta ilman et tulisi toimeen? Itselläni se on kyllä ehdottomasti pyykinpesukone :D ja imuri!"

Vastaus: Tämä kysymys on tähän astisista helpoin: IMURI! :D Muutettuamme mieheni kanssa ensimmäiseen yhteiseen kotiin, kulutin imureita pari kappaletta vuodessa! :D Toisessa kodissamme olikin jo keskuspölynimuri joka todettiin toimivaksi ja kestävämmäksi meikäläiselle. ;) Imuroin päivittäin ja rakastan imuroimista! En ole toistaiseksi koskaan ollut niin kipeä edes kuumeessa, oksennustaudissa ym sairaudessa saati kiireinen ettenkö aina imuroimisen verran pystyisi itseäni tsemppaamaan. :D Rakentaessamme taloa asensimme mm. keittiönkaapiston sokkeliin imuritoiminnon.. ;)

"Kysymys kuvaan liittyen, mikä on lempikukkasi? Mistä ammennat ideoita erilaisiin sisustusjuttuihin? Tykkäätkö enemmän sisustaa uudella vai käyttää ja kierrättää vanhaa?"

Vastaus: Lempikukkani on kalla. Ideat sisustamiseen saan ympäristöstä, lehdistä, netistä ja toki työssäni opein paljon sisustamisen rajattomista mahdollisuuksista. Ja yksi ideoita tulviva paikka on luonto! Jos pitää itsestä sanoa yksi hyvä puoli, on se taatusti idearikkauteni ja kykyni nähdä uusia käyttötarkoituksia eri esineille. Rakastan vanhojen kalusteiden kierrätystä ja pääasiassa suosin kirpparilöytöjä ja niiden tuunaamista. Toki kodistamme löytyy uutta ja huonoa lastulevylaatua mutta tykkään sekoittaa sisutuksessa uutta ja vanhaa.

"Minua kiinnostaa seuraatko paljon muita blogeja ja haet niistä vinkkejä esim. leivonnaisiin ja sisustukseen?:)"

Vastaus: Seuraan blogeja aina kun ajallisesti on mahdollista. Tietokoneen vieressä on aina leivontavihkoni johon kirjaan muiden blogeista hyväksi havaittuja ohjeita. :) Pidän myös erilaisista sisustusblogeista joissa tyyli on aivan eri kuin oma. Ihannoin eri sisustustyylejä ja pidän super moderneista sisustuskuvista vaikka itse omassa kodissani en moisella tyylillä sisustakaan.

"Voisin vaikka kysyä, että mitkä kolme tavaraa/esinettä kodissasi ovat sinulle tunnearvoltaan tärkeimmät? "

Vastaus: Todella hyvä kysymys! Tätä piti oikein miettiä! :) Toki ensimmäisenä mieleen tuli valokuvat ja vihkisormukset. Olisko se kolmas sitten se imuri.. ;D Ei sentään kumminkaan. ;) Ehkäpä kolmas voisi olla nuo meidän olohuoneen sisustus tikkaat jotka eivät TODELLAKAAN ole minkään arvoiset rahassa, mutta niiden tarina on huikea kohta 10 vuoden takaa jonka vuoksi en voinut olla niitä ottamatta tänne uuteenkaan kotiimme. :)

"Kertoisitko talostanne, rakennusprojektista ja asioists jotka talon suunnittelussa olivat teille tärkeitä :)"

Vastaus: Talomme on haaveilemamme Kastellin talo josta tosiaan haaveilimme monta vuotta ennenkuin edes päätimme aloittaa rakentamisen. Tosin mallia muutettiin reilusti omiin tarpeisiimme sopivaksi. Projekti oli oikeastaan melko hauska ja kivuttoman mukavaa aikaa vaikkakin opiskelin rakentamisen ohella viikot ja olin viikonloppuisin töissä. Mieheni oli reissutöissä viikot ja viikonloput vapaapäivillä. Siinä sivussa kuitenkin rakensimme vuodessa talon valmiiksi suurilta osin itse, unohtamatta korvaamattomia apulaisia mieheni ja minun vanhemmista. Lapset pitivät raksailusta, sillä heille se oli päivittäinen "retki" rakennuksille eväineen ja remppa-apureina. Poikamme oli aivan pettynyt kun talo oli valmis ja kysyi: "Pitääkö meidän nyt niinkuin jäädä tänne?" :D Alkuun minulle tärkeintä oli saada vain 12 ruutuiset pariovet! :D Mutta aidosti ja oikeasti tärkeintä talon suunnittelussa oli sen toimivuus ja haastavinta valaistuksen suunnittelu! Huh, vieläkin muistan kuinka vaikea sen suunnittelu oli.. :D Lisäksi halusin pistorasioita joka nurkkaan sillä inhoan jatkojohtotouhuja! :D Ja koska kodissamme vaihtuu kalusteiden järjestys mennen tullen, pitää sähkölle olla mahdollisuus paikassa kuin paikassa!

"onko talosi sisustus jo ns "valmis" , vai onko jokin haave/hankinta mielessä, mihin vaikka esim. säästät..?"

Vastaus: Sisustus kodissamme ei missään tapauksessa ole valmis eikä tule ikinä olemaankaan. :) Yksi syy on etten malta vielä hirmuisesti porailla vielä uusia seiniämme hakien tauluille ym paikkoja koska huonekalujen paikkojen vaihtuvuuskin on melko vilkasta. :D Ehkä haaveena olisi lasinen astiakaappi keittiöön, mutta sisustan pääsääntöisesti melko hetkenmielijohteisesti. Yleensä ideat tulevat nähdessä kaupassa tuotteen josta tulee ahaa-elämys.

"Pyytävätkö tuttavat paljon sinulta vinkkejä sisustamiseen?"

Vastaus: Sopivan paljon. :) Enemminkin ystävien kodissa saan itsellenikin visioita ja toteankin "Oi että kun tuohon sopis tuollainen ja tuollainen..." :D Tosin ystävilläni on niin ihania koteja joista lähtiessäni saan itsellenikin suuria inspiraatioita! Viimeksi tällä viikolla käydessäni ystävälläni en voinut muutakuin istua sohvalla ja ihastella joka on kuin nukkekoti. :)

"Mitä muuttaisit, jos haluaisit muuttaa nykyisessä kodissasi? Onko joku sellainen paikka tms joka ei toimi mielestäsi kunnolla?"

Vastaus: TAKKAHUONE! Takkahuone on kooltaan melko reilu, mutta lähinnä vain ylimääräisenä läpikulkuhuoneena pesuhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Kalustaminen huoneessa aiheuttaa päänvaivaa ottaen huomioon vielä lemmikkieläinten omat lepopaikat jotka sijaitsevat takkahuoneessa. Huoneella ei valitettavasti ole tällä hetkellä mitään funktiota! (Miehelleni jo annoin varoituksen kuinka meinaan kaataa takkahuoneesta palan seinää pois yhdistäen sitä olohuoneeseemme jolloin tila saisi jotain järkeäkin..)

"Mitkä ovat kolme ehdotonta "ei tule meille" juttua sisustuksessa? :)"

Vastaus: Mustia tekstiilejä (mattoja, tyynyjä, peitteitä). Ei siitä syystä ettenkö niistä pitäisi vaan ettei niissä näkyisi koirankarvat joita inhoan ylikaiken! Vaikka samat karvakkeet vaaleissakin pinnoissa on, saan huijattua itseäni ettei niitä ole olemassakaan kun ne eivät näy.. :D Toinen ehdoton EI on kirjahylly! Edelleen, on monia hyllyköitä joita tyylillisesti ottaisin kotiimme heti, mutta ajatus pölyjen pyyhimisistä niistä saa luopumaan sen haaveilusta heti! Kolmas ehdoton EI voisi olla vaikka riemunkirjavan värikäs retrotapetti. Paikassansa jokainen sisustusmateriaali toimii hyvin, ja osaan nähdä ne kauniina, mutta omaan kotiimme sille ei olisi paikkaa. MUTTA, sanoinhan ennen että meille ei IKINÄ tule yksiäkään eläintensarvia sisustamiseen, ennenkuin ne yhdet saapuivat... ;)

"Onko sinulla jokin sisutamiseen liittyvä esine/huonekalu tms. josta haaveilet tai aiot hankkia jossain vaiheessa."

Vastaus: Se voisi olla vaikka jo aiemmin mainitsemani valkoinen lasivitriinikaappi astioille. :)

"Mietin aina katsellessani kuvia vaaleista sisustuksista, että miten sellaisissa kodeissa pystyy elämään normaalielämää? Meillä asustaa kaksi sottapyttyä (en suinkaan minä, vaan mies ja koira;D), enkä usko, että sisustus kovin kauaa pysyisi vaaleana ja hyvän ja siistin näköisenä. Joutuuko sen eteen tekemään paljon töitä, että kaikki näyttää puhtaalta?"

Vastaus: Meille valkoinen sisustus on armollisempi kuin esimerkiksi tumma. Olen todennut tumman olevan yhtä arka väri kuin valkoinen. Ja uskon vaivannäön olevan yhtä suurta kummassakin. Kyllä meillä normaalisti lapset vipeltää ja juuri eilen esikoinen maalaili vesiväreillä olohuoneen lattialla! :D Materiaalit olemme valinneet helppohoitoiseksi joita voi heittää suoraan pesukoneeseen tai on muuten helposti puhdistettavana. Mutta myönnän näkeväni kotimme ylläpitoon vaivaakin vaikka olen siitä ehkä (höyrähtänyt?!?) yksilö joka pitää kotitöistä ja jatkuvasta järjestelystä. Minulle se ei ole välttämätön "pakko" vaan huomaamaton tapa. Rakastan asua kodissa jossa on puhdasta ja jossa yllätysvieraiden saapuessa itseä ei stressaa missä kunnossa koti on. :) Ja onhan niitä lasten leluja ympäri huushollia pitkin päivää, mutta ne kerätään iltaisin takaisin paikoillensa. Ja näen sen jopa normaalina että leluja on hujanhajan lapsiperheissä ja näin ollen muidenkin pitäisi sen ymmärtää. :) 

"Hei, sinulla on ihana blogi. Kysyisin että mikä on sinun mielestä ihanin paikka teillä kotona? Minkälaista musiikkia kuuntelet? Hauskaa pääsiäisen odotusta! "

Vastaus: Pidän keittiöstämme. En välttämättä sisustukselliseti vaan sen toimivuudesta ja viihdyn siellä touhutessani. :) Musiikkimaku on laidasta laitaan! Iskelmä-pop-rock! Hevi ei iske, vaikkakin muutaman hyvän kipaleen niistäkin olen löytänyt..

"Mie haluaisin kysyä että mikä on sinun bravuurisi keittiössä? Ja saisiko sen bravuurisi ohjeen ;P"

Vastaus: Voileipäkakut. Pidän niistä itsekin! :) Ohjeita blogistani niihin löytyykin. :)

"Minä olisin kysynyt ihan samaa kuin Maistuis varmaan sullekkin...vaaleasta kodista haaveilen,mutta 4 lasta koira ''estää'' sen vielä pitkään,siksi meillä on tumma sohva ;D joten kysynpä ehkä liian henk.kohtaista,Rakastat perhettä ja lapsia,onko haaveissa vielä lisää pikkuisia palleroita vai ''riittääkö''teille nuo 2 ihanaista ? :D"

Vastaus: Sydämissämme ja kodissamme olisi tilaa lapsille enemmäkin, mutta saamme olla onnellisia kahdesta terveestä lapsestamme jotka mitä luultavammin jää ainoaksemme mutta 100% "riittäviksi". Raskausaikani molemmista eivät ole olleet itsestäänselvyyksiä aikoja kasvattaa masussa täysaikaisia vauvoja joten pitäisi muistaa päivittäin kiittää oikeasti näistä kahdesta ihanasta jotka olen syliini saanut terveinä kaikesta huolimatta. Kiitos kysymästä, tänäänkin muistaa taas arvostaa ja kiittää. <3

"Oletko matkustellut ja miten lomailette? Millaisia kirjoja luet?"

Vastaus: Matkakokemukseni ulkomailla on Ruotsi ja Kreikka. :D Pari vuotta sitten matkustimme koko perheen voimin yhteisen ja ensimmäisen ulkomaan lomamatkan Kreikkaan joka oli ikimuistoisen ihana! :) Suomea ympäri olemmekin matkustelleet likimain päästä päähän lasten kanssa joissa olemme lomailleet niin kylpylöissä, eläinpuistoissa, huvipuistoissa, nähtävyyksissä, mökkeillessä ym. Toki haaveilen ulkomaanreissuista tulevaisuudessa, mutta en ole auringonpalvoja vaan kiertelisin enemmin katsomassa kulttuuria, arkkitehtuuria ja tutustumassa paikan historiaan. Mieheni puolestaan köllöttelisi vain rannalla. :) Kirjoja luen tällä hetkellä liian vähän. Lukemiseni on kausiluontoista joka painottuu yleensä kesäaikaan ulkosalla lukemiseen. :) Kuitenkin pidän omaelämänkerta-kirjallisuudesta eniten.

 

Kiitos kaikille kysymyksistä! Mitä mieltä olitte moisesta haasteesta? :) Saitteko kirjoittajasta blogin takaa mitään uutta irti? ;) Ja rehellisyyden nimissä jättäkää kommenttia kuinka moni teistä jaksoi oikeasti lukea KOKO rimpsun!! :D Tuliko uusia tai jopa yllättäviä tietoja meikäläisestä? ;)

Aurinkoista kevättä kaikille!