IMG_6033.jpg

 

Tätä suklaakakkua oli tarjolla isänpäivän brunssilla. Ohjeen alkuperä oli Herkku Leivonta- lehdestä nimellä Suklaa-tryffelikakku, mutta muutin kakkua oman maun mukaisesti jättäen tryffelit pois sekä halkaisten kakku kahtia ja laittaen väliin hieman täytettä. Pohjan ohje on kuitenkin ihastuttavasta lehdestä:

200 g voita

0,65 dl maitoa

200 g tummaa suklaata

2,5 dl sokeria

3 munaa

3,75 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,75 dl tummaa kaakaojauhetta

Paloittele voi kattilaan ja sulata matalalla lämmöllä. Lisää maito, paloiteltu suklaa ja sokeri. Hämmennä kunnes seos on sulanut ja paksuuntunut. Älä keitä! Jäähdytä 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen sekoittaen ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhoitettuun irtopohjavuokaan. Paista 160 asteessa uunin keskitasossa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

 

IMG_6031.jpg

 

Alunperin ohjeessa kakun piti olla valmis vailla kuorrutusta, mutta itse päätin leikata pohjan kahteen osaan ja sekoitin täytteeksi ilman suurempia mittauksia ison nokareen voita, reippaasti tomusokeria sekä hieman vaniljasokeria. Massan sekoitin kunnolla ja levitin kakun väliin.

 

IMG_6029.jpg

 

Kakun kuorrute on samaisesta lehdestä:

125 g maustamatonta tuorejuustoa

75 g tummaa suklaata

3 dl vispikermaa (itse laitoin 2 dl koska en tehnyt pursotuksia)

0,75 dl tomusokeria

(1 tl vaniljasokeria)

Vaahdota kermavaahto kiinteäksi, lisää tomusokeri ja vaahdota lisää. Sulata toisessa astiassa suklaata mikrossa pikkuhiljaa välillä sekoittaen. Lisää hieman jäähtyneen suklaan sekaan tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää kermavaahtoa 1 rkl kerrallaan suklaaseokseen ja sekoita taisaiseksi.

 

IMG_6034.jpg

 

Itse kuorrutin kakun huolettoman rennosti jättäen kakun pinnan epätasaiseksi. Kakun alkuperäisessä ohjeessa oli ohje suklaatryffeleihin joilla kakun koristellaan. Ajattelin pääseväni helpommalla ostamalla tryffeleitä valmiina. Mutta kuinkas kävikään... Perheessämme asustaa eräs aikuinen joka ei aina malta jättää leivontasuklaita odottelemaan leivontaa. Ja voin kertoa että tuo perheen toinen aikuinen en ole edes minä! ;) Eli kakku jäi ilman tryffeleitä eikä kakun nimikään saanut siis alkuperäistä tryffelinimitystä. ;)

 

IMG_6068.jpg

 

Kakun koostumus oli äärimmäisen mehukas ja hyvä. Tuo lisäämäni kreemi teki kakkuun kivan lisämaun! :)