Tämän piirakan pohjan ohjeen alkuperä on Valitut Palojen Erinomaista!Kotitekoista!-kirjasta nimellä nopea raparperipiirakka.
Pohja:
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl margariinisulaa
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Itse sovelsin ohjetta raparperin sijaan ripottelemalla taikinan päälle vadelmia. Paisto uunissa 175 asteessa puolisen tuntia.
Annoin piirakan valmistumisen jälkeen jäähtyä kunnolla. Sitten keksin vielä kuorruttaa piiraan kaapista löytyneellä vaniljakreemijauheella. Sekoitin kreemijauhetta veteen sen verran että siitä tuli sopivan paksua. Päälle vielä raesokeria. :)
Kommentit