IMG_4520-normal.jpg

 

Tähän ruokaan liittyy niin paljon lapsuusmuistoja josta tämän ruoan nimikin kertoo. Tätä ruokaa äitini teki kun olimme veljeni kanssa lapsia. Silloin perheessämme tämän ruoan nimi oli "hyvä kana ja riisi" ja muistan sen riemun kun äiti kaivoi vanhan ison keittokirjansa esille jossa tämän ohje oli. Siitä tiesi aina että tätä herkkua on tulossa! Muhimisaika uunissa tuntui vain turhan pitkältä silloin. ;) Tätä ruokaa emme syöneet useasti, sen vuoksi tämän makukin on varmaan niin taivaallinen kun ei ole kyllästynyt. Tämä oli lähinnä silloin tällöin viikonloppuruokana. Ohjeen alkuperää en muista, äitini keittokirjasta sen toki löytäisi mutta ohjeen olen napannut muistiin muutettuani pois kotoa. Tämä on myös mieheni ja lasteni herkkua ja samaa kaavaa noudatan minäkin: tätä valmistetaan silloin tällöin ja vähintään tripla-annoksena! :D

 

IMG_4523-normal.jpg

 

"Hyvän kanan ja riisin"-ohje:

3 kanankoipea (paista uunissa kypsiksi)

2 rkl öljyä

2 punaista paprikaa

2 valkosipulinkynttä

1/4 tl mustapippuria

Nypi lihat kanankoivista ja jaa paloiksi. Pilko paprika ja valkosipulit ja paista niitä öljyssä hetki. Lisää lihat ja kääntele rasvassa. Mausta pippurilla. Kaada seos uunipataan.

Kastike:

2 dl ruokakermaa (eikä mitään kevyttä sellaista!)

1 dl smetanaa

50 g aurajuustoa (itse heitän tupla-annokseen koko aurajuustokolmion!)

2 rkl ketsuppia

Sekoita kerma, smetana, ketsuppi ja pieneksi paloiteltu aurajuusto keskenään. Kaada kastike pataan lihojen päälle ja hauduta uunissa perusteellisesti noin 200 asteessa. Uunista otettuaan anna kastikkeen vetäytyä kannen alla vielä 10 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa!

 

IMG_4516-normal.jpg

 

Me söimme tätä jasminriisin kanssa tällä kertaa.

 

IMG_4524-normal.jpg

 

Vinkkaa äippä ohjeen alkuperää jos satut muistamaan sen. :)