IMG_9917-normal.jpg

 

Tänään oli hyvä mieli palata takaisin arkeen. Sen verran hyvänpuoleinen pääsiäisemme oli. Mikään ei voita pidennettyä viikonloppua jossa voi koko perheen voimin viettää yhteistä laatuaikaa. Eilen illalla mieheni kanssa puhuimmekin kuinka onnistunut miniloma tämä oli vaikka ns. emme tehneet mitään ja siltikin teimme. :)

 

IMG_9928-normal.jpg

 

Ruokapuoli on ainakin ollut kunnossa pääsiäisen osalta! ;) Päätin jo kuukausi sitten että pääsiäisenä saa höllätä ja herkutella kunnolla. Lisäksi pääsiäiseen osui kahdet synttärit ja paikoista jo tiesi etukäteen että tarjolla niissä tulee olemaan emäntien SUPER herkkuja! Kummityttömmekin tokaisi minulle kakkuja santsatessani että "olet kyllä syönyt jo aika paljon!" :D Pakko syyttää tosin kummitytön äitiä siitä, mitäs teki niin hyviä herkkuja! ;D

Yhtenä päivänä tein ruoaksi naudan sisäfilettä ja pakkohan sitä oli testata kauppaan ilmestyneet ulkolaiset uudet perunat, mutta eipä ne kotimaisen veroisia ikinä ole.

 

IMG_9937-normal.jpg

 

Parin viikon aikana heti herättyämme olen laittanut ikkunoiden kaihtimet kiinni. Ja kas, näin likaiset ikkunat hävisivät kuin salamanisku! ;) Vaan nyt pääsiäisenä ilmojen ollessa mitä parhaimmat ja auringon paistaessa en kestänyt ajatusta viivytellä lasien pesua enempää. Edessä se homma joka tapauksessa tulee olemaan. Jos jossakin yhteydessä voin käyttää sanaa VIHA, on se ehdottomasti ikkunoiden pesu kauttaaltaan jokaiselta pinnalta. Pelkkien sisäpintojen pesu ei ole niin puuduttavaa, joten onneksi jokaista pintaa ei useasti tarvitse edes pestä. Paitsi nyt. Puolet päivästä niiden pesemisessä saikin kulumaan käydessä talon jokaisen ikkunan läpi. Vau, lopputulos kiittää ja onnellisena ihailin kaihtimet aukinaisina auringonpaistetta! <3 Samassa inspiraation puuskassani pesin sohvan päälliset. Ja käärin olohuoneen maton pesulaan lähtöä varten. Kunnes huomasin että suursiivous oli taas käynnissä ja muut matot tuulettumassa ulkona. ;) Ainakin koti kiiltää taas, kiitos auringon joka vihdoin pääsee lasiemme läpi! ;)

 

IMG_9932-normal.jpg

 

Vaan olipa sitä aikaa pääsiäisenä selata läpi mieheltäni saamaa keittokirjaa ja bongata reseptejäkin myöhempää testaamisia varten!

 

IMG_9933-normal.jpg

 

Alkujaan ei pitänyt leipoa mitään sillä sen verran hyvin oli sukulaisten luona ja ystävien synttäreillä syöty. Mutta ajattelin äkkipikaa yhden kakun pyöräyttää kuitenkin.. ;)

 

IMG_9940-normal.jpg

 

Kakun vielä ollessa uunissa soitimme ystävillemme, tulisivatko he kahville ja tulivathan he. :)

 

IMG_9949-normal.jpg

 

Mutta se mikä tässä pääsiäisessä oli parasta oli ehdottomasti ulkoiluilmat! Kaivoimme lasten pyörät varastosta esiin, iskä kunnosti ne valmiiksi tähän kevääseen ja lenkkeilimme kylän raiteilla joista lumi on jo ihanasti sulanut. Samalla harjoittelemme poikamme tulevaa koulumatkaa. Kuvassa oleva näky märistä ulkovaatekasoista oli toistuva pääsiäisen aikana. En edes tiedä kuinka monet housut ja kegät vaihdettiin kuiviin ja taas mentiin! :D Ihana kevät!! Itselleni kellojen siirto ja sen myötä valoisammat illat ovat tehneet jonkin sortin energiapiikin, voisin ulkoilla ja touhuta koko päivän! :D

 

IMG_9945-normal.jpg

 

Parina iltana lasten jo nukkuessa herkuttelimme iskän kanssa tällä "todella kevyellä" herkulla: kermajäätelöä ja puoliksi jäisiä piparkakkutaikinan palasia. Nami!!! :P

Kävimme myös lasten kanssa elokuvissa ja yhtenä iltana vuokrasimme kotiin koko perheen elokuvan. Kaikkea siis on ehditty tekemään, mutta parasta siinä on se ettei mikään tuntunut kiireeltä vaan ennenkaikkea leppoisalta touhuamiselta. Ehdimme myös näkemään ystäväperheitä, ystäviä ja sukulaisia.

Mutta aikansa kutakin. Itse nautin kuitenkin arjen rutiineista ja säännöllisistä aikatauluista joten ihana oli palata takaisin arkeen ja jättää herkkuhötöt kaappiin. Kyllä aamusti taas kaurapuuro maistui hyvältä ja kunnon salitreeni herätti tähän päivään. Tulin vielä ääneen luvanneeksi että seuraava karkkipäiväni on 4 viikon päästä. Hups. Täydellä vatsalla on helppo luvata, mutta jälkikäteen ajateltuna uskonko tuohon itsekään? ;)