Tässä on mainio piiraspohjan ohje jota voi käyttää oman maun mukaisesti täytetyillä täytteillä suolaisiin piirakoihin. Olen löytänyt ohjeen jo usea vuosi sitten täältä blogimaailmasta ja käyttänyt tätä useasti.
Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
(Nämä sekoitetaan keskenään).
3/4 dl öljyä
3 dl maitoa
(Ja nämä lisätään jauhoseokseen sekoittaen.)
Painele pohja piirasvuoan pohjalle.
Tällä kerralla tein piirakasta tonnikalaversion jossa täytteinä oli tonnikalapalojen lisäksi: ananaspaloja, fetajuustoa sekä kuorrutteena raastettua oltermanni cheddarjuustoa.
Uuniin 225 asteeseen noin 20 minuuttia ja valmis! :)
Päälle lopuksi ripottelin vielä hieman paahtamiani auringonkukansiemeniä.
Ihanan pehmeä pohjainen ja maukas piirakka!
Kommentit