IMG_5377-normal.jpg

 

Lapset touhuavat mielellään keittiössä kokkaillen ja leipoen aina kun siihen on mahdollisuus. :) Etenkin tyttäremme on innostunut leipomisesta kovasti ja jotta hänen innostuksensa säilyisi on hänen annettava mahdollisuus toteuttaa itseään keittiön puolella. :) Yllä olevan kuvan otin tytön ollessa leipomuksensa äärellä, loput postauksen kuvista on tyttären ottamia. Hän itse halusi ottaa kuvat leipomuksistaan blogiini ja halusi alusta saakka tehdä kaiken itse. ;)

 

IMG_5384-normal.jpg

 

Leipominen on äärimmäisen hyvä harrastus lapselle. Seurasin sivusta tytön touhuja keittiössä ja samalla mietin kuinka kehittävää se on: omatoimisuus, päättelykyky, hahmottaminen (astioiden tilavuudet ym), mittayksiköiden muuttamiset ym (matemaattiset taidot), itseluottamus (onnistumiset ja samalla myös epäonnistumiset), mielikuvitus (raaka-aineiden korvaamiset), suunnittelutaidot (missä järjestyksessä tehdään mitäkin), keittiötarvikkeiden käyttö (osittain vielä valvonnan alla) ja monen monta muuta! Sääntönä meillä on myös että keittiössä touhuamisen jälkeen, omat jäljet siivotaan pois. Ja se into kun saa valmiit leipomukset maisteltaviksi! :) Samalla myös epäonnistumiset ovat itseluottamusta lisäävää: raaka-aineita saa aina lisää ja niitä voi tehdä niin monta kertaa uudelleen ja uudelleen jotta ne onnistuvat. Lopputulos on aina siis loppujen lopuksi onnistunut. ;)

 

IMG_5378-normal.jpg

 

Tytär on kovasti leiponut omasta reseptikirjastaan jonka sai kummeiltani lahjaksi. Kirja on todella hyvä pikkukokeille jota voin suositella! WSOY:n Hyppysellinen Hupia. Kirja sisältää selkeät ja ymmärrettävät ohjeet tarkasti opastaen. Tällä kerralla kokeilussa oli ohje nimeltä Rahkahuippuiset appelsiinimuffinssit. Mutta koska appelsiinia ei löytynyt, tytär halusi testata sen korvaamista omenalla. Alkuperäinen ohje tulee tässä:

1 appelsiini (nyt siis omena)

3 dl hiivaleipäjauhoja

1,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa

2 kananmunaa

100 g juoksevaa margariinia

Rahkakuorrute:

1 dl rahkaa

1 dl tomusokeria

nonparelleja

 

IMG_5383-normal.jpg

 

Pese, kuori ja raasta omena. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput aineet kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin kahden lusikan avulla ja paista 200 asteessa keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele.

 

IMG_5387-normal.jpg

 

IMG_5391-normal.jpg

 

IMG_5393-normal.jpg

 

Nami nami! Hyviä herkkupaloja olivat! :)