Jokunen ilta sitten ajattelin tehdä iltapalana olleen broiler-fetasalaatin kaveriksi ruispatonkeja. En ole aikoihin patonkeja tehnytkään ja voi kuinka hyvältä ne maistuivatkaan! Googlesta etsin sopivaa ohjetta ja Kotikokki-sivustolta löytyikin mukavalta kuuloinen ohje.
Ohje:
5 dl vettä
2tl suolaa
2 rkl hunajaa
1 pss kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, hunaja ja ruisjauhoihin sekoitettu hiiva. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota puolisen tuntia. Jaa taikina ja kauli neliökaiteen muotoiseksi ja kääri rullalle. Anna kohota liinan alla hetki. Voitele patongit vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Kommentit