Prinsessahuone.jpg

 

Järkyttävästä influenssa viruksesta toipuessa on sängynpohjalla makoileminen melkoisen tylsää kun olo alkaa helpottamaan ja tekisi mieli palata normaaliin arki askareihin vaikka tietää että vointi ei ole vielä kohdillaan. Olen yrittänyt kuluttaa aikaa vaikka miten ja eräänä päivänä aloin selaamaan koneelta vanhoja kuvia läpi. Koska taudin kourista toipuminen tulee viemään aikaa ennnenkuin voin palata täysillä rakkaan harrastukseni urheilun pariin, päätin että toinen rakas harrastukseni sisutaminen tulee olemaan seuraavien viikkojen aikana urheilemisen korvaamista. Ensimmäisenä tulee uudistumaan poikamme huone ja sen jälkeen mahdollisesti myös olohuone.

Innostuin selaamaan vanhoja lastenhuoneemme kuvia ja päätin jakaa osan niistä täälläkin! Ylläolevassa kuvassa on ensimmäisestä omasta kodistamme otettu kuva tyttäremme huoneesta jonka remontoimme hänen synnyttyään. Huone oli kovin pieni, mutta niin hänen tilan tarpeensakin ollessaan pikkuinen. :) Värimaailma oli hmmm... öö.. no, tyttömäinen! Mutta kuvastakin on jo 10 vuotta aikaa joten annan armoa silloiselle värivalinnalle. ;)

 

lastehuone.jpg

 

Vuosia eteenpäin sama huone toimi sisarusten makuuhuoneena. Edelleen pieni tila riitti, sillä varsinaiset leikit leikittiin pääasiassa olohuoneessa.

 

onnohuone.jpg

 

Värimaailmakin hieman rauhottui.. ;)

 

DSC03533.jpg

 

Lasten kasvaessa tilantarve heidän leikkimiselle ym kasvoi. Rakensimme jo tässä vaiheessa uutta kotia, mutta päätimme vielä vaihtaa makuuhuoneet lasten kanssa niin että meidän makuuhuoneemme vaihtui pienempään ja lapset saivat isomman huoneen käyttöönsä. Nyt oli enemmän leikkitilaa käytettävissä, mutta edelleen sisarukset jakoivat huoneensa.

 

IMG_1712.jpg

 

Viimein rakennus valmistui ja pääsimme muuttamaan. Tavoite oli että kunnes esikoisen koulu alkaa, lapsilla olisivat omat huoneet. Edellisestä kodista lastenhuoneesta mukaamme muutti pulpetti jonka pintakäsittelin opiskeluaikoina.

 

DSC00025.jpg

 

Pulpetti oli riemunkirjavan puna-keltainen ja pintakäsittelyyn eniten aikaa menikin maalien poistoon.

 

DSC01501.jpg

 

DSC01505.jpg

 

Tein pulpetista vanhan ja kulutetun näköisen ja hyvä niin: nyt kaluste on nähnyt niin paljon elämää poikamme huoneessa että jokainen kolhu sopii siihen hyvin joukkoon. ;)

 

IMG_5523.jpg

 

Poika pitää kirkkaista väreistä ja toiveensa mukaisesti huoneessa on ollut kirkkaan sinistä, limen vihreää, keltaista ym.

 

IMG_3190.jpg

 

Tarve olisi nyt saada toimiva koulupöytä ja käytännöllinen tila tv:lle ja pelikoneelle. Hahmottelin tilaa hieman paperille jotta näkisin miten mittasuhteet toimisivat käytännössä.

 

20150210_160154.jpg

 

Suunnittelin seinustalle pitkää, yksinkertaista pöytää jossa toinen pää toimisi koulupöytänä ja toinen pää tv-tasona. Pöydän toisessa päässä olisi hyvä olla säilytykseen laatikosto (vaikka pyörillä). Säkkituoli tai muu vastaava rento istumapaikka olisi myös mukava. Poika toivoi väriksi tällä kertaa oranssia ja hyllyä johon hän saisi asettaa jalkapallo pokaalinsa. :D Kuulemma tapettikin pitäisi vaihtaa, mutta siihen en tässä kohtaa itsekään suostu. Saati sitten iskä! ;) Musta ja oranssi saattaisi toimia melko raikkaasti pojan huoneessa.

 

IMG_0538.jpg

 

Tytön huoneeseen aikoinaan valikoitui vieläkin mielestäni niin herkullisen suloinen Pihlgren ja Ritolan Kirsikkapuu-tapetti.

 

IMG_9338.jpg

 

Tytön huoneeseen jossakin kohtaa pitäisi vaihtaa päiväpeitettä, mattoa ja kattovalaisinta. Kuulemma harmaata väriä voisi lisätä vaaleanpunaisen tilalle. :)


Kyllä se kevät taitaa vaan sieltä taas saapua mikäli näihin sisutustuuliin on uskominen. Mikä siinä onkin että jokainen kevät kun aurinko alkaa paistamaan, saa innostusta uudistaa kotia? ;)

Kertokaa omia ideoita, haaveita, ajatuksia, ärsytyksiä lastenhuoneista! :)