IMG_2073-normal.jpg

 

Tällä kertaa sisustuksellista pohdintaa!

Kuten moni lukijani tietää, rakastan sisustustamista ja kaikkea mitä sisustaminen pitää sisällään. Saan ideoita ja inspiraatioita pienistäkin yksityiskohdista. Vaikka oma sisustustyylini on mikä on, se on minun ja perheemme tyyli joka tekee meidän kodistamme mieluisan, meidän "kotipesän". Omassa kodissani suosin vaaleaa, pelkistettyä jopa muiden silmään tylsän tyhjää, mutta se ei tarkoita ettenkö rakastaisi värikkäitä, tummia, runsaita koteja. Aiemmassa työssäni sain olla onnekas sillä näin päivittäin eri sisustustyylejä omaavia ihmisiä jotka kaipasivat sisustuksellista apua. Oli kerrassaan mahtava päästä ideoimaan niin tyylihuonekaluilla sisustettua kokonaisuutta kuin ultramoderneja koteja sekä kaikkea näiden väliltä.

Esimerkiksi tapettikirjoja selatessani väkisinkin kirjan sisältä hyppää aina jokin kuosi josta ensimmäinen oma ajatus on "Järkyttävä!", vaan olen oppinut ettei niitä järkyttäviä kuoseja ole olemassakaan. Olen useasti nähnyt näitä "muka järkyttäviä" kuoseja tapetoituna seinään ja olen jokaisesta joutunut perumaan ajatukseni! Yksinkertaisesti: Jokainen on omassa ja oikeassa paikassaan kaunis! Mielessäni on aina eräs koti jonka tapetit, sisustuksen värit ja kalusteet ovat omaa mieltymystäni lähes päinvastaiset, mutta myönnän sen kodin olevan kyllä yksi kauneimmista!

 

IMG_2088-normal.jpg

 

Hetki sitten kävin kodissa jonka wc-tilat ovat aitoa retroa jonka omistaja kauhisteli ääneen ja kertoi että tämäkin tila kyllä tullaan remontoimaan. Ensimmäinen ajatukseni wc:stä oli kuinka kauniit lattialaatat tilassa olivat! Sanoinkin että älkää ihmeessä hävittäkö niitä mikäli mahdollista! Ne olivat niin superkauniit ja näin jo silmissäni kuinka tapetteja ja kalusteita vaihtamalla siitä tulisi äärettömän kaunis lopputulos. Vaikka sisustuksen kokonaisuus ei olisikaan mieluisa, on jokaisessa tilassa AINA jokin yksityiskohta joka varmasti miellyttää silmää!

 

IMG_2090-normal.jpg

 

Mutta se josta tämän postauksen idea lähti oli vierailuni viikonloppuna ystäväni luona! Näin ehkä elämäni kauneimman joulukuusen! Ystäväni oli pukenut muovikuusen täyteen jouluun joka oli kirjaimellisesti TÄYNNÄ nauhoja, kimalteita, koristeita mutta niin taitavan tarkasti aseteltuja että niistä näki kuinka sen koristamisessa oli käytetty aikaa ja vaivaa! Lisäksi koristeiden väritys oli niin yhteensointuvaa ja täydellistä ettei lopputulos ollut edes liioiteltu! Olin häkeltynyt kuinka kaunis se oli ja kuinka se istui heidän kotiinsa aivan kuin sen paikka voisi olla juuri siinä kesät talvet!

Lisäksi ympäri kotia ystäväni tekemät isot, runsaat ja näyttävät asetelmat kynttilöistä, tarjottimista, valosarjoista, tuikuista ja koristeista olivat kerrassaan niin häikäisevän upeita että oloni oli kuin lapsella karkkikaupassa! Teki mieli katsella ympärille vain lisää ja lisää! Pöydän kattauskoristeetkin olivat aivan omaa luokkaa ja nappasin siitä ideaa omaankin tulevaan joulukattaukseen. Tässäkin taas tuli todistettua että kaikki on omassa paikassansa kauniit! Meillä vastaavanlainen joulukuusi ei pääsisi mitenkään oikeuksiinsa kotimme tilassa ja olisi lähinnä "mikä ei kuulu joukkoon", mutta paikassansa oli täydellinen ja ihastelen sitä mielessäni loputtomiin! :) Harmi kun en edes siinä häkellyksessäni ymmärtänyt ottaa siitä edes kuvaa!

 

IMG_2072-normal.jpg

 

Itse koen kodin kuin kodin viihtyväksi jos siitä aistii kuinka sen talon asukkaat itse siellä viihtyvät ja kotiansa arvostavat. Rakastetaan kotejamme täydestä sydämestä ja vaikka nämä "ikuisuusprojekteja" ovatkin eivätkä sisustukset oli ikinä valmiita, yritetään nähdä kaikki se kaunis keskeneräisyydenkin keskellä. Jokaisessa kodissa on AINA jotakin kaunista.

*******JOKAINEN KOTI ON KAUNIS*******

Nyt turha vaatimattomuus nurkkaan ja kerro, mikä sinun kodissasi on ehdottomasti kauneinta?