IMG_8853.jpg

 

Lapset hakivat tänä aamuna todistukset ja samalla veivät opettajille joulumuistamiset. Lahjapaperiin kääriytyi joulunameja kera lahjakortin. Lahjakortti on kotikylämme ihastuttavaan ja idylliseen ruokaravintolaan.

Lasten todistukset olivat minulle mieluisin joululahja ja ihanaa todeta että jälkikasvu on äitiä viisaampia. ;) Olin luvannut että joululoman kunniaksi lähdemme suoraan koululta kahvilaan herkuttelemaan.

 

IMG_8858.jpg

 

Kaikki joululahjat ovat viimein hankittuina ja vielä olisi muutamia lahoja vietävinä perille.

 

IMG_8854.jpg

 

Joulukakut matkaavat ennen aattoa vielä veljeni ja miehen siskon perheille. Pari namipussia kulkeutui tänään kuntosalille kahdelle tsempparille. :)

 

IMG_8860.jpg

 

Tänä jouluna ruokapöytäämme koristaa aaltopahvi joka toimii kaitaliinana.

 

IMG_8874.jpg

 

IMG_8875.jpg

 

Keittiössä on häärätty kovasti valmistellen jouluruokia ja kaikki on muutoin jo valmiina. Parhaillaan uunissa valmistuu viimeisenä perunalaatikot. Soitin omalle mammalleni perunalaatikkoa tehdessäni ja kysyin paria vinkkiä valmistukseen. Kesken puhelun minut valtasi onnellinen ja lämmin tunne siitä, kuinka ihanaa voikaan olla se, että minulla on mahdollisuus soittaa mammalle ja lapsenlapsena vielä kolmekymppisenäkin pyytää neuvoa. <3

 

IMG_8866.jpg

 

Olohuoneen nurkkaan on ilmestynyt lahjasäkki jota lapset kiertävät pitkin päivää tiiviisti ja jännittyneinä. ;)

 

IMG_8863.jpg

 

Eilen suoritin joulusiivouksen sillä aikaa kun lapset olivat koulussa. Päivällä kävin pojan kanssa ruokaostoksilla joulua varten. Illalla oli lasten joulujuhla jossa vastaan tuli paljon tuttuja. :)

 

IMG_8869.jpg

 

Huomenna käymme isovanhemmilla ja isoisovanhemmilla sekä kummilasten luona viemässä joulutervehdykset.

 

IMG_8881.jpg

 

Jotenkin tämä jouluhössötys (jota olen onnekseni oppinut jo hillitsemään liki puolella entisestä) on kuitenkin sitä joka tuo minulle sen joulun. Jos en hössöttäisi, en virittäytyisi jouluntunnelmaan ollenkaan. Se että saa itse luoda joulua on lahjoja parempaa. Olen toivonut yhden lahjan, tai itse asiassa kaksi: uusi mattopiiska ja Apulannan fanipaita. :D

 

IMG_8879.jpg

 

Olemme aaton perheen kesken kotona ja tänä vuonna meille ei enää tule Joulupukkia lasten toiveesta. Päätimme pitää byjamabileet koko aaton ajan. <3

 

IMG_8870.jpg

 

Sampokin sai oman joululahjan jo hieman etukäteen. Kaksikerroksinen häkki tuo laiskalle vintiölle hieman lisätohinaa päiviin. Ja kova vilske alkoikin samantien, uteliaasti lähti heti tutkimaan uutta kotiaan. :)

 

IMG_8889.jpg

 

Parasta tässä viikossa oli kuitenkin se, että lasten kanssa päätimme yllättää iskän joka oli viikon työreissulla. Annoimme hänen ymmärtää että tänään hänen palatessaan kotiin, alkaisi yhdessä armoton joulusiivous, jouluruokien teko sekä (ihanan kamala) jouluruokaostoksille lähteminen. Annoin vielä ymmärtää että osa lahjoistakin olisi hankkimatta.

Iskä saapui kotiin ja häntä odotti yllärinä kaiketi valmis Joulu. Lämpimät glögit odottivat keittiössä ja rento jouluaaton odotus sai alkaa! :)

ONNELLISTA AATON ODOTUSTA!