IMG_2046-normal.jpg

 

On aika aloittaa taas limppujen tehtailu! ;) Näitä on mukava tehdä joulun alla myyjäisiin, viedä lahjaksi mennessä kyläilemään ja etenkin omaan herkutteluun! :) Tein näitä limppuja parin vuoden ajan sen verran useasti että lastemme toiveesta näiden teko oli kielletty kevään, kesän ja syksyn ajan! :D Mutta nyt ne tuoksuvat täällä taas! ;) Edelleen suosittelen testaamaan, on nimittäin niin hyvää!

1 l omenamehua

1 pss kuivahiivaa

1 rkl suolaa

3 dl siirappia

3 dl ruisjauhoja

3 dl leseitä

3 dl kaljamaltaita

10-12 dl vehnäjauhoja

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja lisää suola siirappi. Sekoia ruisjauho, kaljamaltaat ja leseet keskenään ja osaan seokseen hiiva. Lisää ne mehuun vaivaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot vähitellen kokoajan vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota 1,5 tuntia ja kaada voideltuihin leipävuokiin. Anna kohota vielä hetki ja paista uunissa 175 asteessa tunnin verran. Voitele leivät vesi-siirappi-seoksella ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia. Voitele vielä kypsät leivät siirappivedellä. Jäähdytä.

 

IMG_2048-normal.jpg

 

IMG_2049-normal.jpg

 

Taikinan voi toki tehdä myös piimään tai vaikka appelsiinitäysmehuun! Olen testannut ja molemmat ovat hyviä! :)

Oletko jo testannut ohjetta tai aiotko testata? :)