Tänä iltana pyöräytin iltapalaksi ruissämpylöitä. Ohjeen nappasin K-ruoka sivustolta.
5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 rkl siirappia
2 tl suolaa (itse laitoin reilu 1tl)
3/4 dl öljyä
6 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää siirappi, suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta taikinaa lisäten pikkuhiljaa vehnäjauhoja. Taikina jää melko löysäksi. Anna taikinan kohota kunnolla. Leivo kohotetusta taikinasta sämpylöitä jauhoja apuna käyttäen. Kohota vielä ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia keskitasolla.
Itse nostelin taikinasta kahden lusikan avulla kekoja pellille joita lusikalla hieman pyöristelin, sillä mielestäni taikina oli sen verran löysähköä työstää, että lusikoiden kävi itselläni helpommin ja hermoja säätäen. ;)
Kommentit