IMG_8104.jpg

 

Tänä iltana pyöräytin iltapalaksi ruissämpylöitä. Ohjeen nappasin K-ruoka sivustolta.

5 dl maitoa

50 g hiivaa

3 rkl siirappia

2 tl suolaa (itse laitoin reilu 1tl)

3/4 dl öljyä

6 dl ruisjauhoja

6 dl vehnäjauhoja

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää siirappi, suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta taikinaa lisäten pikkuhiljaa vehnäjauhoja. Taikina jää melko löysäksi. Anna taikinan kohota kunnolla. Leivo kohotetusta taikinasta sämpylöitä jauhoja apuna käyttäen. Kohota vielä ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia keskitasolla.

Itse nostelin taikinasta kahden lusikan avulla kekoja pellille joita lusikalla hieman pyöristelin, sillä mielestäni taikina oli sen verran löysähköä työstää, että lusikoiden kävi itselläni helpommin ja hermoja säätäen. ;)

 

IMG_8106.jpg

 

IMG_8105.jpg

 

IMG_8103.jpg

 

IMG_8098.jpg