IMG_8045.jpg

 

Eilen illalla oli kaunis aurinkoinen lauantai-ilta ja päivälliseksi grillasimme erilaisia lihaherkkuja. Ensin ajattelin paistaa myös patonkia, mutta siinä kohtaa päätin vihdoin tehdä focacciaa joka on ollut "pitää kokeilla"-listalla jo pitkään! Ohjeen löysin Yhteishyvän-sivuilta.

3,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1 dl juustoraastetta

7 dl vehnäjauhoja

1/2 dl öljyä

Päälle:

Öljyä, suolaa, rosmariinia, (oliiveja), itse lisäsin pinnalle pieniä valkosipulin paloja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot.  Vaivaa taikinaa ja lisää öljy. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia ja jätä kohoamaan. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellille ja kohota vielä 10 minuuttia. Voitele leivän pinta ölyllä ja ripottele päälle rosmariini, suola ja valkosipulinpalat. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

 

IMG_8023.jpg

 

IMG_8026.jpg

 

IMG_8033.jpg

 

IMG_8043.jpg

 

IMG_8049.jpg

 

Kyllä maistui!