Ihanaa! Raparperikausi on startannut! Tässä tämän kevään ensimmäinen raparperipiiras. Vuoden ensimmäinen raparperileivonnainen on itselleni eräänlainen "kesänaloitus" fiiliksen tuoja. Ohjeen löysin täältä ja totesin sen hyväksi havaituksi.
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 voisulaa
1 kananmuna
Sekoita kuivat ainekset sekaisin ja lisää kananmuna ja rasva. Sekoita hyvin ainekset ja painele taikina piirasvuoan pohjalle.
Päälle:
5 dl raparperinpaloja
200g kermaviiliä (itse laitoin 250g maitorahkaa)
1 dl sokeria (ja lisäsin vielä hieman vaniljasokeriakin..)
1 kananmuna
Viipaloi paloiksi raparperit ja asettele pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista uunissa 200 asteessa alatasolla noin 25 minuuttia.
Raparperiherkut ovat lemppareitani! Pidätkö sinä raparperista?
Kommentit