IMG_7823.jpg

 

Ihanaa! Raparperikausi on startannut! Tässä tämän kevään ensimmäinen raparperipiiras. Vuoden ensimmäinen raparperileivonnainen on itselleni eräänlainen "kesänaloitus" fiiliksen tuoja. Ohjeen löysin täältä ja totesin sen hyväksi havaituksi.

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl kanelia

1 voisulaa

1 kananmuna

Sekoita kuivat ainekset sekaisin ja lisää kananmuna ja rasva. Sekoita hyvin ainekset ja painele taikina piirasvuoan pohjalle.

Päälle:

5 dl raparperinpaloja

200g kermaviiliä (itse laitoin 250g maitorahkaa)

1 dl sokeria (ja lisäsin vielä hieman vaniljasokeriakin..)

1 kananmuna

Viipaloi paloiksi raparperit ja asettele pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista uunissa 200 asteessa alatasolla noin 25 minuuttia.

 

IMG_7814.jpg

 

IMG_7826.jpg

 

IMG_7829.jpg

 

Raparperiherkut ovat lemppareitani! Pidätkö sinä raparperista?