Mikä lomalla voi olla parasta, on istuutua hetkeksi kahvikupposen kera ja selata ikivanhoja keittokirjoja ja reseptivihkoja. Sieltä vastaan tuli tämäkin kokonaan testaamaton ohje, jonka olin leikannut talteen jostakin.. Hatarasti muistaisin tämän ohjeen olleen jonkinlaisen leipävuoan mukana jonka olen ostanut..
3 dl vettä
25 g hiiva
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl pähkinärouhetta (itse murskasin cashewpähkinöitä)
7 rkl siirappia
20 g voita
3 tl suolaa
Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen vesi. Lisää jauhot, pähkinärouheen, voin, suolan sekä siirapin. Vaivaa taikinaa kymmenen minuuttia ja anna taikinan levätä 5 minuuttia. Voitele leipävuoka ja aseta taikina vuokaan. Kohota liinan alla vielä 20 minuuttia ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.
Kommentit