On mahtavaa kun keskelle arkea osuu juhlapäiviä! Eilen Itsenäisyyspäivän kunniaksi olikin hyvä aihe juhlistaa päivää hyvällä ruoalla ja rennolla otteella.
Ruokailuummekin otimme tärkeän päivän kunniaksi pientä arjesta poikkeavaa juhlan tuntua asettamalla kattauskynttilät sekä maitolaseiksi hieman kauniimmat lasit kuin arkena.Valmistin itsetehtyjä lohkoperunoita (leikkaa perunat lohkoiksi, lorauta kulhoon voinmakuista rypsiöljyä, reippaat kierrokset suolaa ja pippurisekoitusta sekä hieman pizzamaustetta. Sekoita kunnolla ja anna maustua hetken ennen uuniin laittoa).
Lisäksi söimme mieheni kanssa mieheni paistamat pippuripihvit ja lapset saivat kauan kaipaamiaan kalapuikkoja! :D
Lisänä vihersalaattia, dippikastiketta, vuohenjuustoa, aurajuustoa, patonkia ja ruohosipulituorejuustoa.Koska arkeemme ei kuulu jälkiruokaherkuttelu, näin juhlapäivänä se oli enemmän kuin oikeutettua! ;) Ja mikä onkaan kahvin kanssa maistuvinta kuin tämä ihana Fazerina-kakku! Tein kakun pienempään irtopohjavuokaan jolloin täytettä olikin muhkeasti!Pienen ruokalevon jälkeen olikin odotusta ilmassa: odotin illalla alkavaa viimeistä Kotikatu-jaksoa (tänään tulee viimeisen jakson loppuosa) ja etenkin tyttäremme odottelemia Linnnan Juhlia. :)
Kotikadusta mainittakoon vielä, sarja on kuulunut suosikkeihini ensimmäisestä jaksosta asti. Uskomatonta mutta totta, että minulta on jäänyt näiden 17 vuoden aikana kestäneestä sarjasta näkemättä tasan yksi jakso syystä että olin silloin parhaillaan synnytyssalissa vuonna 2004. ;) Haikeaa.. Nyyh.. ;(Vanhan tavan mukaisesti meidänkin kodin ikkunalle syttyi klo 18 kaksi kynttilää.Nämä Suomi-konvehdit ei kauaakaan ehtinyt kulhossansa pysyä.. :D
Mukava ja leppoisa päivä kaikenkaikkiaan! Etenkin näin flunssassa ollessaan leppoisat oltavat oli juurikin paikallaan. :)
Tänään sitten odotellaan sitä Kotikadun viimeisintä jaksoa. ;)