IMG_1385-normal.jpg

 

Luulenpas että tämä kakku saapuu myös pöytäämme jouluna jälkiruoaksi. Ohjeen löysin googlettamalla ja miellyttäväksi tuntui tämä IdeaKeittiö-sivustolta löytynyt ohje.

Pohja:

175 g piparkakkuja

voisulaa

Hienonna piparkakut ja lisää sulanut rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

400 g karpalotuorejuustoa

1 dl sokeria

2,5 dl flora vispiä

4 liivatetta

1/2 d karpalomehua

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon juusto ja sokeri. Liuota liotetut liivatteet lämpimään karpalomehuun ja lisää vaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä.

Kiille:

3 dl karpalomehua

4 liiatetta

Liuota liotetut liivatteet lämmitettyyn mehuun ja anna jäähtyä hetki. Kaada kiille varovasti kakun täytteen päälle ja hyydytä uudelleen.

 

IMG_1387-normal.jpg

 

Päälle koristelin vielä keksimurusia ja puolukoita.

 

IMG_1386-normal.jpg

 

Kokeilin karpalotuorejuustoa ensimmäistä kertaa ja totesin sen äärimmäisen herkulliseksi. Pitää hyödyntää sitä jatkossa uudelleenkin!

 

IMG_1389-normal.jpg