Luulenpas että tämä kakku saapuu myös pöytäämme jouluna jälkiruoaksi. Ohjeen löysin googlettamalla ja miellyttäväksi tuntui tämä IdeaKeittiö-sivustolta löytynyt ohje.
Pohja:
175 g piparkakkuja
voisulaa
Hienonna piparkakut ja lisää sulanut rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
400 g karpalotuorejuustoa
1 dl sokeria
2,5 dl flora vispiä
4 liivatetta
1/2 d karpalomehua
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon juusto ja sokeri. Liuota liotetut liivatteet lämpimään karpalomehuun ja lisää vaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä.
Kiille:
3 dl karpalomehua
4 liiatetta
Liuota liotetut liivatteet lämmitettyyn mehuun ja anna jäähtyä hetki. Kaada kiille varovasti kakun täytteen päälle ja hyydytä uudelleen.
Päälle koristelin vielä keksimurusia ja puolukoita.
Kokeilin karpalotuorejuustoa ensimmäistä kertaa ja totesin sen äärimmäisen herkulliseksi. Pitää hyödyntää sitä jatkossa uudelleenkin!
Kommentit