IMG_6904.jpg

 

Vuorossa on perinteinen Jouluaatto-raportti. :) Olin laittanut aattona kellon soimaan 6.45 jolloin oli tarkoitus laittaa riisipuurot kiehumaan puurokattilaan. Heräsin kuitenkin poikamme kolisteluun klo 6 jälkeen ja kehoitin häntä menemään vielä nukkumaan hetkeksi. Siinä samalla laitoin puurot valmistumaan.

7.30 Poika heräili ja vaikka kielsin, kävi hän herättämässä sikeästi vielä nukkuvan siskonsa. Pari perinteistä sisarusten välistä kinastelu erää kuului huoneesta, mutta muutaman vasta heränneen, väsyneen ja tuiman tiuskimisen jälkeen tyttö heräili ja ilme muuttui kun kuusen alla oli jotakin tuttua...

 

IMG_6910.jpg

 

Taneli-tonttu on jättänyt jo varmaan 7 vuoden ajan jouluaattona kuusen alle karkkikartan. Aikoinaan vihjeet karkeille olivat kuvien kautta, sitten vihjeet alkoivat muodostua tavutetuiksi sanoiksi, myöhemmin lauseiksi jotka ajan myötä vaikeutuivatkin haastavammiksi, mutta tänä vuonna Taneli oli kehittänyt Tikkarirallin jonka vihjeet olivat kirjoitettu englanniksi! Lapset riensivät innolla etsintöihin!

 

IMG_6919.jpg

 

Tikkareiden löytymisen jälkeen suunnattiin koko perhe aamupalan äärelle. Riisipuuroa ja mallaslimppua oli aaton aamiaisena.

 

IMG_6922.jpgIMG_6923.jpgIMG_6925.jpg

 

Iskä ja poika löysivät mantelit. :) Jälkkäriksi oli pakko ottaa palanen tytön tekemää rocky roadia.

 

IMG_6932.jpg

 

Muutaman kahvikupposen jälkeen lähdimme käymään läheistemme haudoilla. Ulkona oli kaunis raikas ilma joten pipo päähän, toppatakki niskaan ja koko pesue autoon.

 

IMG_6942.jpg

 

Hautausmaiden jälkeen piipahdimme äitini ja isäni mökillä hakemassa isän savustaman lohen. Samalla istahdimme juomaan vielä kahvit.

 

IMG_6964.jpgIMG_6965.jpgIMG_6967.jpgIMG_6969.jpgIMG_6970.jpgIMG_6972.jpgIMG_6975.jpg

 

Kotiin tullessamme iskä alkoi pelaamaan lasten kanssa jolloin sain rauhassa aloittaa joulupöydän rakentamista. Samalla suoritin vielä pikaiset siivoukset ennen vieraiden saapumista. Joulupoytä oli valkoharmaa-hopea-kulta-sekoitusta tänä vuonna.

 

IMG_7029.jpg

 

Mieheni vanhemmat sekä sisko perheineen saapui klo 14 jolloin aloitimme ruokailun.

 

IMG_7034.jpgIMG_7036.jpgIMG_7037.jpgIMG_7038.jpg

 

Joulupöytä sisälsi tänä vuonna:

* Savustettua lohta

* Graavia

* Lämminsavulohi

* Lihapullat

* Rosolli

* Sienisalaatti

* Vihreä fetasalaatti

* Oliivit

* Kalkkunaa

* Punaviinikastiketta

* Mustaherukkahyytelöä

* Keitetyt perunat

* Maksalaatikko

* Perunalaatikko

* Lanttulaatikko

* Mallaslimppua

* Aura-, chili-, pippuri-, valkohomejuustoa

 

IMG_7041.jpgIMG_7042.jpg

 

IMG_6987.jpg

 

IMG_7045.jpgIMG_7044.jpg

 

Hetken aikaa odotellen ruoan sulamista, joimme vielä kahvit. Tarjolla oli kahvikakkua sekä poikamme tekemiä mikrotettuja brownies-kakkuja.

Sen jälkeen ilmestyikin ehkä se odotetuin vieras...

 

IMG_7060.jpgIMG_7095.jpg

 

Voi sitä riemua kun Joulupukki jakoi lahjoja!

 

IMG_7107.jpg

 

Kerttu koira oli aivan ihmeissään kun koko olohuone oli täynnä väkeä ja lahjoista kuului kova rapina. Koiravanhus ei tietänyt missä sitä olisi vaan kieri ja pyöri koko huonetta aivan hämmästyksissä. Mutta eipä aikaakaan kun huomasi jotakin herkkua paketeista tulleen niin Kerttukin löysi vahtipaikkansa. :D

 

IMG_7116.jpg

 

Ilta-aikaisella vieraat lähtivät ja jäimme viettämään aattoa perheemme kesken. Ehdotin olisimmeko lähteneen pikku happihyppelylle ulkoilmaan vaiko iltamyöhäisellä yökirkkoon, mutta kumpikaan ehdotus ei saanut kannatusta. Lähdimme siis joulusaunaan.

 

IMG_7120.jpg

 

Saunasta tullessani ja kävellessäni olohuoneen läpi huomasin että oli se koiravanhuskin aivan loppu joulutohinoista. Koira makaili pitkän aikaa ja kävin jo katsomassa onko kaikki hyvin vai oliko vanhukselle tämä joulu aivan liikaa. :D Kyllä sitä taas oli koirallakin virtaa kun iltapalaksi kaivoimme jääkaapista ruokaa esille. ;)

 

IMG_7124.jpg

 

Pikku tankkaus vielä jouluruokaa.

 

IMG_7127.jpg

 

Sen jälkeen kaivoin karkkipiilostani lempparipussini esille, nam!

 

IMG_7129.jpg

 

Saimme lahjaksi ihanan lettikirjan ja tyttäremme on kovin innokas letittäjä. Tämän äidin päänahka on iltaisin kovilla tytön harjoitellessa. ;) Tyttö halusi testata minulle uutta letti-ideaa.

 

IMG_7141.jpg

 

Pikkuhiljaa lapset kävivät hammaspesujen kautta yöunille ja itse kellahdin sohvalle pitkin pituuttani katselemaan kaunista joulupuutamme vaakatasosta. Huokaus.. Lapsia peitellessä yöunille poikani kommentti kyllä palkitsi tämän joulun: "Kiitos, kiitos, kiitos, tää oli kyl paras joulu ikinä!"

Tosin tuohon kommenttiin vaikutti varmasti se että Joulupukki toi lahjaksi pojalle mitä hän oli eniten odottanut. ;)

 

IMG_7146.jpg

 

Siirryimme iskän kanssa sängylle katsomaan Raskasta Joulua Special-ohjelmaa joka oli todella hyvä! Keskellä yötä heräsinkin miehen kainalosta tv:n ollessa päällä, olimme molemmat nukahtaneet ohjelman jälkeen miltein samantien.

Laitan erillisen postauksen lahjoistani. Tänä jouluna sain lahjaksi jotain valloittavaa joka sulatti sydämeni kokonaan.

Yksi Joulu jälleen takana ja innolla odotan jo seuraavaa. Kyllä nämä joulut jonkin sortin odotusta ja taikaa sisältävät.

Toivottavasti ensi Joulu olisi yhtä ihana kuin tämä. <3