Eilen tein pitkästä aikaa taas kaalilaatikkoa. Tämä ruoka on herkkuani mutta koska se uppoaa perheen muille jäsenille vaihtelevalla menestyksellä, tulee sitä tehtyä liiankin harvoin. Nyt päätin tehdä laatikollisen herkkua itselleni tämän viikon ruoaksi ja jätin mm. siirapit pois. Ohje on siis kovinkin yksinkertainen ilman suurempia mittoja.
Keitettyä täysjyväriisiä (suolavedessä)
Paistettua ja maustettua paisti jauhelihaa
Paloiteltua ja rypsiöljytilkassa hetken paistatettuja kaalia
Sekoita riisit, lihat ja kaalit sekaisin. Kaada vuokaan. Päälle ripottelin hieman pippuria ja suolaa. Laatikon päälle lorauttelin vielä vettä. Uuniin 200 asteeseen kunnes kaalit ovat sopivan pehmeät.
Päälle kasa puolukoita ja kylkeen salaattia. :) Toimii! :)
Pidetäänkö teillä kaalista?
Kommentit