IMG_7888.jpg

 

Valoisat illat antavat itsellenikin huomattavasti enemmän energiaa ja iltaisin olenkin silloin tällöin leivoskellutkin enemmän. Sitruuna pyöri jääkaapissa ilman käyttötarkoitustaan ja ajattelin hyödyntää sen vierasvaraksi pakastettavaan herkkuun. Kahvikakku on varma ja simppeli iltaleivontaan. Valio.fi tarjoaa aina hyvät ohjeet, kuten tämänkin.

200 g voita

2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3 kananmunaa

2,5 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjaujoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl sitruunan kuorta raastettuna

2 rkl sitruunamehua

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitelle sekoittaen joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää se taikinaan vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu, sekoita. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se, kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

 

IMG_7883.jpg

 

Taikinakin tuoksui raikkaalta!

 

IMG_7889.jpg

 

IMG_7891.jpg

 

Olin valitettavasti liian hätäinen kakkua kumotessani ja pinta jäi toiselta puoleta rumaksi.. :/ Pitänee tarjolle laittaessa leikata rumat kohdat pois tai piilottaa epäonnistuminen kuorrutuksella tai tomusokerilla. ;)

 

IMG_7893.jpg